Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 10

Per aštuonis šių metų mėnesius – daugiau kaip 53 tūkst. nusikaltimų

Penktadienį Policijos departamente susirinkę policijos įstaigų vadovai aptarė policijos darbo rezultatus per 8 šių metų mėnesius.
Lietuvos policija
Lietuvos policija. / Policijos departamento nuotr.

Informatikos ir ryšių departamento prie VRM duomenimis, per 8 šių metų mėnesius šalyje užregistruotos 53 658 nusikalstamos veikos, o tai yra 4 proc. mažiau nei per praėjusių metų tą patį laikotarpį (55 911). Ištirtos 24 338 nusikalstamos veikos, arba 45,4 proc. (pernai ištirta 43,6 proc.), teigiama išplatintame pranešime.

Pasitarime dalyvavęs vidaus reikalų viceministras Mindaugas Ladiga pasidžiaugė, kad, nepaisant sunkmečio, policijai pavyksta tinkamai atlikti savo pareigas, iš anksto prognozuoti galimas grėsmes, ir užtikrinti viešąjį saugumą šalyje.

LR generalinis prokuroras Darius Valys pristatė būsimas prokuratūros sistemos reformas, kalbėjo apie ikiteisminio tyrimo svarbą, tyrėjų kvalifikacijos problematiką, numatomus ikiteisminio tyrimo duomenų skelbimo tvarkos pakeitimus.

Per analizuojamą laikotarpį policijos įstaigose registruota mažiau nužudymų, plėšimų, vagysčių, turto sunaikinimo ar sugadinimo, netikrų pinigų ar vertybinių popierių pagaminimo, laikymo ar realizavimo atvejų. Tuo tarpu išaugo nusikalstamų veikų, susijusių su psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis, automobilių vagysčių, sukčiavimų, kontrabandos, neteisėtų namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų ir aparatų gaminimo, laikymo, gabenimo atvejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius