Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 26

Per Jonines visame Jonavos rajone uždrausta prekyba stipriais alkoholiniais gėrimais

Po diskusijų ir kalbų Jonavos rajono savivaldybės tarybos nariai Joninių šventės metu uždraudė prekybą stipriais alkoholiniais gėrimais ne tik Joninių šventės vietoje, tačiau ir visoje Jonavos rajono teritorijoje. Sprendimas galioja tiek parduotuvėms, tiek kavinėms.
Joninių šventė Jonavoje
Joninių šventė Jonavoje / nuotr.

Nutarta, jog nuo birželio 23 dienos 17 val. iki birželio 24 d. 2 val. Jonavos rajone nebus prekiaujama alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija viršija 7,5 procento.

Valandos, kuriomis bus draudžiama prekiauti alkoholiu – Joninių šventės laikas. Pagal galiojančius teisės aktus, savivaldybės taryba uždrausti prekybą alkoholiu gali tik oficialiomis šventės valandomis.

Tarybos posėdžio metu Liberalų sąjūdžio frakcija siūlė pakeisti sprendimo projektą, ir uždrausti bet kokią prekybą alkoholiu, tačiau ne visos savivaldybės teritorijoje, o tik Joninių šventės vietoje.

„Kad šventes, ne tik Jonines, bet ir visas kitas švęstume blaivūs – pritariu. Tačiau priėmus tokį sprendimą, koks jis yra dabar, labai abejoju, ar užtikrinsime blaivias Jonines.

Prekyba Joninių šventėje nesikeičia – kaip ir anksčiau, čia bus prekiaujama alkoholiu, neviršijančiu 7,5 proc. alkoholio koncentracijos. Tai reiškia, kad šventėje bus galimybė prisigerti, nes kaip kitaip pavadinti būseną, kai žmogus išgeria keturis bokalus 7 laipsnių stiprumo alaus?

Mes ne tik nepasieksime blaivios Joninių šventės statuso mieste, bet ir atrodysime keistai ir nesuprasti, Joninių šventėje leisdami prekiauti alkoholiu, o, tarkim, į kavinę rajono pakraštyje atvažiavusi kompanija vakare neturės galimybės išgerti vyno taurės.

Liberalų frakcija siūlo neišduoti vienkartinių licencijų prekiauti alkoholiniais gėrimais šventėje, taip užtikrinant, kad šventės metu nebus vartojami net ir silpnieji gėrimai, o bandančius įsinešti ar geriančius viešoje vietoje drausmins pareigūnai.

Prabalsuokime už mūsų pasiūlymą ir pažiūrėkime, ar Jonavos politikai pribrendo realiai alkoholio vartojimo kontrolei, o draudimą prekiauti visame rajone palikime ateičiai“, – sakė Remigijus Osauskas.

Kaip teigė Tarybos narys Jonas Kaminskas, svarstant šį klausimą buvo aptarti įvairūs galimi sprendimo projektai.

„Buvo ir tas pasiūlymas, kurį teikia Remigijus Osauskas, ir kiti. Labai daug variantų buvo svarstyta, sprendimas išdiskutuotas iki detalių. Šis sprendimas, kuris yra teikiamas, yra pats geriausias variantas“, – sakė J.Kaminskas.

Pasak kitų rajono tarybos narių, tokiu savo sprendimu politikai siunčia žinią visuomenei, pasisakydami už saugesnes ir blaivesnes šventes ir taip atkreipdami visuomenės dėmesį į per didelį alkoholio vartojimą.

Kaip posėdžio metu kalbėjo rajono meras Mindaugas Sinkevičius, jei būtų nutarta iš viso uždrausti prekybą alkoholiu, tuomet tektų visą Joninių slėnį aptverti, atsirastų kitų organizacinių problemų.

„Tada vieno kilometro ir 186 metrų teritorija turėtų būti aptverta tvora, įrengti keturi-penki įėjimai, apsaugos darbuotojai turėtų dirbti ir viduje. Ar patys norėtumėt ateiti į tokią šventę? Matyt, visuomenė dar nėra pasiruošusi tokiai „kalėjimo formos“ šventei“, – sakė M.Sinkevičius.

Iš pradžių politikai balsavo už Liberalų sąjūdžio frakcijos pasiūlymą, tačiau jam pritarė nedaug tarybos narių. Vėliau buvo balsuojama už jau paruoštą sprendimo projektą. Jam tarybos nariai pritarė vienbalsiai.

Jonavos rajono savivaldybė – pirmoji Lietuvoje, masinės šventės metu prekybą stipriu alkoholiu uždraudusi visoje savivaldybės teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius