-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 27

Per kelias savaites teisėsaugininkams dar nepavyko rasti Neringos Venckienės

Praėjo beveik trys savaitės, kai paskelbta Seimo narės Neringos Venckienės tarptautinė paieška. Per tą laiką policija dar nenustatė, kur moteris išvyko su trylikamečiu sūnumi, rašo „Lietuvos rytas“.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Nina Raugienė sakė, kad nenustatyta nei teisinės neliečiamybės netekusios įtariamosios N.Venckienės buvimo vieta, nei šalis, kurioje ji su savo sūnumi gali slapstytis. Informacija apie ieškomą parlamentarę yra perduota visų šalių Interpolo narių teisėsaugos institucijoms, tačiau atsakymų iš jų dar nėra.

Šiaulių apygardos prokuratūra N.Venckienės paiešką paskelbė gegužės 9-ąją. Prokurorai siekia ją iškviesti į apklausą.

Seimas balandį panaikino jos teisinę neliečiamybę, svarstant šį klausimą N.Venckienė Seime nebepasirodė.

Prokurorai pernai spalį N.Venckienei pateikė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Nuo 2009 metų spalio iki 2012 metų gegužės N. Venckienė buvo mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir buvusios jo sugyventinės L.Stankūnaitės mažametės dukters globėja. Mergaitė iš jos paimta ir perduota motinai pernai gegužės 17 dieną pasitelkus dideles policijos pajėgas.

D.Kedys kaltino L.Stankūnaitę pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L.Stankūnaitei nebuvo pateikti įtarimai dėl nusikalstamos veikos, o vienintelį įtariamąjį Andrių Ūsą teismas išteisino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius