-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 24

Per ketvirtį prezidentės patarėjams išmokėta 100 tūkst. litų priemokų

Svarbiausių krašto institucijų vadovai savo komandos nariams toliau nevengia skirti priemokų prie atlyginimų.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praėjusį ketvirtį šiuo požiūriu nepralenkiama buvo prezidentė Dalia Grybauskaitė – jos patarėjams išmokėta 101 tūkst. litų priemokų, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Seimo Audito komitetas surinko duomenis apie antrąjį šių metų ketvirtį pagrindinėse krašto institucijose išmokėtus atlyginimus. Iš jų matyti, kad prezidentės D.Grybauskaitės, premjero Andriaus Kubiliaus, ministrų komandų nariams per tris praėjusio ketvirčio mėnesius prie atlyginimų išmokėta 382 tūkst. litų priemokų. Tokių priedų prie darbo užmokesčio savo patarėjams neskyrė tik Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Praėjusį ketvirtį daugiausia priemokų išmokėta prezidentės D.Grybauskaitės patarėjams – 101 tūkst. litų. Kaip „Lietuvos žinioms“ sakė Lietuvos vadovės patarėja Daiva Ulbinaitė, tokie priedai prie atlyginimų skirti už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą ir papildomų užduočių atlikimą.

„Kaip ir prezidentės, patarėjų darbo laikas nenormuotas, jiems tenka dirbti viršvalandžius, taip pat savaitgaliais ir švenčių dienomis“, – sakė D.Ulbinaitė.

Ji atkreipė dėmesį, kad politinio pasitikėjimo tarnautojai, kitaip nei karjeros valdininkai, negauna priedų už kvalifikacinę klasę. Anot D.Ulbinaitės, sumažinus bazinę algą sumažėjo ir atlyginimai, ir priemokos.

Priemokos praėjusį ketvirtį atseikėtos ir kai kuriems premjero A.Kubilius komandos nariams. Tam per tris mėnesius skirta 42 tūkst. litų.

Ministrai taip pat negaili priemokų viceministrams, patarėjams ir padėjėjams. Praėjusį ketvirtį daugiausia priemokų – 40 tūkst. litų – išmokėta Aplinkos ministerijoje. Ūkio ministerijoje praėjusį ketvirtį išmokėta 35 tūkst. litų priemokų. Žemės ūkio ministerijoje plušančių politinio pasitikėjimo tarnautojų priemokoms praėjusį ketvirtį atseikėta 28 tūkst. litų.

Mažiausiai priemokų praėjusį ketvirtį – 3 tūkst. litų – politinio pasitikėjimo pavaldiniams skyrė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas. Po 4 tūkst. litų priemokų savo komandos nariams atseikėjo krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministrai Rasa Juknevičienė ir Audronius Ažubalis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius