Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 05

Per pusmetį į Lietuvą parvežta 130 ieškomų asmenų

Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) Tarptautinių ryšių valdyba (TRV) aktyviai vykdo šalies bei užsienio valstybių teisėsaugos institucijų pavedimus, tiriant ir užkardant nusikaltimus, teigiama pranešime spaudai.
Antrankiai
Antrankiai / E.Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Lietuva

2010 metų pirmąjį pusmetį buvo pradėtos 4 634 naujos informacinės bylos (iš jų, Lietuvos iniciatyva, buvo pradėtos 1 263 bylos, užsienio šalių iniciatyva – 3 371), vykdoma ir kontroliuojama 30 246 aktyvių ankstesniaisiais veiklos metais pradėtų informacinių bylų.

LKPB TRV per 2010 metų pirmąjį pusmetį organizavo 130 ieškomų asmenų, reikalingų ikiteisminiam, teisminiam tyrimui, ar LR nuteistų laisvės atėmimo bausme, perėmimą ir jų pargabenimą į Lietuvos Respubliką iš 18 užsienio valstybių. Per 2010 metų pirmąjį pusmetį konvojus į užsienio valstybes vyko 111 kartų.

Dažniausiai ekstradicijos arba asmenų perėmimas pagal Europos arešto orderį buvo vykdomas iš Didžiosios Britanijos (56), Vokietijos (19) ir Ispanijos (14). Iš kitų valstybių kiek mažiau: Airijos (8), Nyderlandų Karalystės (7) ir Prancūzijos (6).

LKPB TRV per 2010 metų pirmą pusmetį perdavė 34 asmenis iš Lietuvos Respublikos penkiolikai užsienio valstybių pagal gautus Europos arešto orderius: į Vokietiją (13), Italiją (3), Ispaniją (2) Estiją (3) ir Rusiją (2). Po vieną asmenį – Anglijai, Armėnijai, Austrijai, Belgijai, Bulgarijai, JAV, Latvijai, Lenkijai, Liuksemburgui ir Suomijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius