-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 03

Per „Sostinės dienas“ Vilniaus centras virs pėsčiųjų zona

Penktadienį Vilniuje prasideda didžiausia miesto šventė „Sostinės dienos“, truksianti tris dienas ir dvi naktis visame mieste. Per visą šį ilgąjį savaitgalį centrinė miesto arterija – Gedimino prospektas – nuo Nepriklausomybės aikštės iki Katedros aikštės virs pėsčiųjų zona. Kaip niekad išsiplėtusi šiųmečių „Sostinės dienų“ programa pasklis ir po kitas Vilniaus gatves, aikštes, kiemus, Vingio parką ir net Valakampių paplūdimį, teigiama išplatintame pranešime.
Per „Sostinės dienas“ Vilniaus centras virs pėsčiųjų zona.
Per „Sostinės dienas“ Vilniaus centras virs pėsčiųjų zona. / Organizatorių nuotr.

Viena labiausiai pamėgtų šventės tradicijų tapęs „Dūzgiantis prospektas“ šiemet bus pirmą kartą padalintas į 5 atkarpas – savitas temines zonas, atspindėsiančias ir jose vyksiančių renginių specifiką: „Sporto, žaidimų ir sveikatingumo zoną“ (nuo A.Goštauto g. sankryžos iki J.Tumo-Vaižganto g.), „Retro&Vintage zoną“ (nuo J.Tumo-Vaižganto g. sankryžos iki Vasario 16-osios g.), „Kuriančio Vilniaus zoną“ (nuo Vasario 16-osios g. sankryžos iki A.Jasinskio g.), „Lauktuvių zoną“ (nuo A.Jasinskio g. sankryžos iki Jogailos g.) bei „Dainuojančio, šokančio, grojančio ir piešiančio Vilniaus zoną“ (nuo Jogailos g. sankryžos iki T.Vrublevskio g.). Nuo išmoningų lauko baseinų ir sportinių bei stalo žaidimų iki alternatyvaus meno kūrėjų darbų peržiūrų ir specialiai festivaliui kurtų performansų, nuo ekologiškų maisto produktų pristatymų iki dainuojančio, šokančio, grojančio, skaitančio Vilniaus zonos – triukšmingų koncertų didžiausioje prospekto scenoje prie V.Kudirkos aikštės, knygų pristatymų ir intymesnių renginių mažojoje scenoje prie Nacionalinio dramos teatro. O vienas įdomiausių šiemetinio „Dūzgiančio prospekto“ akcentų – nostalgiška senojo Vilniaus dvasia alsuojanti „Retro“ zona. Iš viso prospekte numatoma apie 100 nemokamų renginių.

„Sostinės dienų“ festivalio draugas Lietuvos paštas specialiai šiam renginiui sukūrė suvenyrinį antspaudą, kuriuo rugsėjo 3–5 dienomis bus antspauduojama visa iš Vilniaus centrinio pašto siunčiama korespondencija. Be to, ryškiai geltoname Lietuvos pašto paviljone, įsikūrusiame prie V.Kudirkos aikštės, šalia LR Vyriausybės pastato, galėsite rašyti ir siųsti linkėjimus draugams ir artimiesiems į Lietuvą ar visą pasaulį.

Kad patirtų visus „Dūzgiančiame prospekte“ siūlomus malonumus ir atrakcijas, per visas šias zonas vilniečiams ir miesto svečiams teks vaikščioti pėstiems. Pasak renginio globėjos Vilniaus miesto savivaldybės Eismo reguliavimo tarnybos, „Sostinės dienų“ metu – nuo rugsėjo 2 d. 19 val. iki rugsėjo 6 d. 6 val. ryto – draudžiamas transporto eismas visame Gedimino prospekte. Rugsėjo 4–5 d. 19–23 val. draudžiama statyti transporto priemones (išskyrus renginių dalyvių) automobilių stovėjimo aikštelėje prie Katedros aikštės. Vairuotojai prašomi atidžiai stebėti laikinus kelio ir informacinius ženklus Gedimino prospekto prieigose bei su prospektu susikertančiose gatvėse, atkreipti dėmesį į padidėjusius pėsčiųjų srautus ir laikytis Kelių eismo taisyklių.

Vakarais „Sostinės dienų“ renginių maratonas kelsis į Katedros aikštę, kurioje vyks ypatingų muzikos atlikėjų koncertai, o šiemet pirmąsyk vyksiančios naktinės programos „SD Klubas“ rengėjai visus pakvies į Piano.lt kiemelyje vyksiančias kino filmų peržiūras po atviru dangumi ir audringus klubinės bei šokių muzikos atlikėjų pasirodymus.

Jau šįvakar „Sostinės dienų“ lankytojų laukia įspūdinga „satelitinių“ renginių programa: automobilizmo aistruolius vilios nuo rugsėjo 2 d. prekybos centre „Panorama“ atidaryta senųjų automobilių paroda iš Stasio Brundzos kolekcijos. 18 val. Teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme vyks Vilniaus Klezmerių muzikos festivalio baigiamasis koncertas; o 19.30 val. prasidės „Sostinės dienų“ atidarymo šventė Vingio parke, kurios metu grupių „Skylė“ ir „Skamp“ pasirodymus užbaigs Tarptautinio fejerverkų festivalio „Vilniaus fejerija“ salvės. Tai vienintelis „Sostinės dienų“ mokamas renginys, į kurį bilietus platina „Tiketa“.

Dauguma „Sostinės dienų“ renginių vyks po atviru dangumi, o kai kurie užtruks ir iki vėlyvo vakaro ar net paryčių, tad patariame iš anksto pasirūpinti šiltesniu drabužiu ir pasidomėti sinoptikų prognozėmis. Pasak Naglio Šulijos, „šį savaitgalį šilumos tikrai neverta tikėtis. Bet dienos taps truputį jaukesnės, mat nurims vėjas. Iš visų trijų dienų pati nemaloniausia – penktadienis. Šiandien gali ir palynoti, tad namuose nepaliktas lietsargis ar sandarus lietpaltis tikrai nepakenks. Sekmadienį gali palynoti tik vakariniuose rajonuose, atšils“. „O svarbiausia rengiantis išeiti iš namų nepamiršti vienintelio dalyko – proto“, šmaikštauja sinoptikas.

Išsamią „Sostinės dienų“ programą rasite tinklalapyje www.sostinesdienos.lt, taip pat visame mieste dalinamuose lankstinukuose.

„Sostinės dienas“ rengia VšĮ „Vilniaus festivaliai“, globoja Vilniaus miesto savivaldybė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius