-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 06

Per tris mėnesius valstybės institucijos priemokoms ir išmokoms išleido 30 mln. litų

Paskutinį praėjusių metų ketvirtį valstybės institucijos bei joms pavaldžios įstaigos įvairioms priemokoms ir vienkartinėms išmokoms išleido net 30 milijonų litų, rašo „Lietuvos rytas“.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Daugiausia lėšų tam skyrė Sveikatos apsaugos ministerija – 116 tūkst. litų.

Kaip rodo Seimo Audito komiteto surinkti duomenys, ši ministerija per metus savo darbuotojų priemokoms ir vienkartinėms išmokoms skyrė 302 tūkst. litų ir pagal šias išlaidas lenkė kitas valdžios institucijas.

Aplinkos ministerija tokiems tikslams išdalijo 163 tūkst. litų, Krašto apsaugos ministerija- 159 tūkst., Užsienio reikalų ministerija – 158 tūkst., Socialinės apsaugos ir darbo ministerija – 113 tūkst. litų.

Sveikatos apsaugos ministerijos kancleris Rimantas Remeika negalėjo atsakyti, kodėl tapo išmokų ir priemokų lyderiais. Tačiau jis tikino, kad pinigai mokami laikantis įstatymų. Kancleris svarstė, jog metų pabaigoje priemokų suma padidėjo greičiausiai todėl, kad siautė gripo epidemija.

„Pavasarį ir rudenį, kai yra didžiausias sergamumas, daugiau būna išlaidų priemokoms už sergančiųjų pavadavimą. Dar buvo mokamos priemokos už darbą per šventes, papildomų užduočių atlikimą. Jei žmogui sumoki papildomai, jis nuoširdžiau ir daugiau dirba, net ir po darbo valandų. Manau, jei siekiama efektyvesnio darbo – būtina sumokėti“, – sakė jis.

Šios ministerijos vadovai įvairiomis priemokomis prie algų sau metų pabaigoje atseikėjo per 23 tūkst. litų.

Prie atlyginimų prisidūrė ir Ūkio, Žemės ūkio, Finansų ministerijų vadovybė.

Paskutinį metų ketvirtį Kultūros ministerijai pavaldžios įstaigos paskirstė bemaž 3 mln. litų priemokų ir vienkartinių išmokų. Ministerija išsimokėjo 68 tūkst. litų.

Rudenį Nacionalinio dramos teatro vadovu tapęs Martynas Budraitis kvalifikuotiems darbuotojams išdalijo 307 tūkst. litų.

Nors vis dar neaiškus statomų Valdovų rūmų likimas, praėjusių metų pabaigoje muziejaus darbuotojai buvo pamaloninti 127 tūkst. litų priemokomis ir išmokomis. Įstaigos vadovai išsimokėjo 15 tūkst. litų.

Kalėjimų departamentui pavaldžios įstaigos paskutinį metų ketvirtį tam išsidalijusios per 2 mln. litų priemokų už kenksmingas darbo sąlygas.

Daugiau kaip 1,1 mln. litų darbuotojus paskatino ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pavaldžios įstaigos. Kūno kultūros ir sporto departamentas sau pasidalijo 32 tūkst. litų, o pavaldžioms įstaigoms skyrė 259 tūkst. litų.

Vilniaus pedagoginio universiteto vadovybė sau surado 68 tūkst. litų, o kartu su išmokomis darbuotojams susidarė 670 tūkst. litų.

Sutikdami Naujuosius metus plačiau piniginę atvėrė Vilniaus universitetas (5,9 mln. litų), Kauno technologijos universitetas (2,9 mln. litų), Vilniaus Gedimino technikos universitetas (1,6 mln. litų), Šiaulių universitetas (1,5 mln. litų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius