-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 05

Perrinkto Panevėžio mero V.Satkevičiaus prioritetai – miesto biudžetas ir laisvoji ekonominė zona

Panevėžio meru pirmadienį išrinktas konservatorius Vitalijus Satkevičius kaip svarbiausius naujos koalicijos darbus įvardija miesto biudžeto tvirtinimą, laisvosios ekonominės zonos (LEZ) kūrimą bei „socialinius dalykus“.
Vitalijus Satkevičius
Vitalijus Satkevičius / LŽ nuotr.

V.Satkevičius mero poste pakeitė socialdemokratą Povilą Vadopolą, kuris Panevėžiui vadovavo nuo balandžio. Iki tol daugiau nei metus meru taip pat buvo V.Satkevičius.

Kol miestui vadovavo P.Vadopolas, miesto tarybos nariai pritarė, kad Panevėžio pramoniniame parke būtų steigiama LEZ. V.Satkevičius žada toliau stengtis, kad ji atsirastų.

„Dar kai aš buvau meru, sudėliojome, užbaigėme pramonės parko infrastruktūrą ir pradėjome darbus dėl LEZ. Šiuo metu jau Seime, komitetuose, svarstoma ir laisvoji ekonominė zona, tikiuosi, dar šiemet, iki Naujųjų metų, gal turėtų jau būti. Pramonės įmonėms, kurios norėtų pasinaudoti LEZ, manau, kad visos galimybės bus patekti“, – BNS pirmadienį sakė V.Satkevičius.

Pasak mero, vienas iš svarbiausių darbų pastaruoju metu bus miesto biudžeto formavimas ir tvirtinimas.

„Biudžetas bus tikrai griežtas, todėl turėsime ekonomiškai viską svarstyti. Čia visa komanda – savivaldybė ir tarybos nariai, aš tikiu, kad prisidės, ir bendrai mes jį patvirtinsime“, – kalbėjo jis.

V.Satkevičius tikino, kad naujoji koalicija daug dėmesio skirs „socialiniams dalykams“, tačiau konkrečiau nenurodė kokiems.

„Buvusios daugumos programoje visai nebuvo socialinių dalykų akcentuota. Mes manome, kad esant tokiam nedarbui, tai yra labai aktualu. Savivaldybės biudžetą sudarant, numatysime strateginio plano iki 2020 metų uždavinius, kuriuose panaudosime ir ES investicijas“, – teigė jis.

Pasak konservatoriaus, koalicinį susitarimą pasirašė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), „tvarkiečiai“, vienas socialdemokratas ir nepartinis tarybos narys. Bet pirmadienį renkant merą, V.Satkevičių esą palaikė daugiau miesto politikų nei susitarė formuoti koaliciją: „Neišvengiamai koalicija plečiasi, ir mes apskritai už plačią koaliciją.“

Pirmadienį posėdyje pareigų neteko ne tik meru buvęs P.Vadopolas, bet ir vicemeru dirbęs liberalas Gintaras Šileikis. Pasak V.Satkevičiaus, į šį postą savo kandidatą siūlys socialdemokratai. Tuo metu su antruoju vicemeru – „darbiečiu“ Petru Narkevičiumi, – kurio atleisti pirmadienį nepavyko, naujoji miesto valdžia tikisi rasti bendrą kalbą, mat vėl mėginti jį atleisti pagal įstatymus bus galima ne anksčiau kaip po pusmečio.

„P.Narkevičius yra ne naujokas taryboje, be to, yra dirbęs ir vadovu, vicemeru – nemanau, kad jis specialiai kenks. O kaip bus, gal jis pats nenorės su mumis dirbti. Jei dirbs, dirbsime bent tą pusę metų, paskui spręsime“, – sakė V.Satkevičius.

Panevėžio taryboje iš viso yra 31 narys, daugiausia mandatų – devynis – čia turi TS-LKD.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius