-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 05

Perskaičiuojami balsai: kol kas rasta tik keletas negaliojančių biuletenių, priskirtų tinkamiems

Pakartotiniuose rinkimuose į Seimą Biržų–Kupiškio rinkimų apygardoje dviem iš trijų pirmaujančių kandidatų surinkus vienodą balsų skaičių perskaičiuojami rinkimų biuleteniai.
Balsavimas
Balsavimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pailsėję parą po rinkimų, apygardos komisijos nariai vėl palinko prie biuletenių. Balsai perskaičiuojami Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatei Nijolei Šatienei bei Darbo partijos kandidatui Ritui Vaiginui Biržų–Kupiškio rinkimų apygardoje surinkus vienodai balsų – po 2056.

„Mūsų komisijos nariai, priimdami sprendimą dėl galutinio rezultato, buvo nevieningi, įtarėm, kad gali būti klaidų, tai ir priėmėm tokį sprendimą, kad reikia perskaičiuoti. Dabar [darbas] vyksta sklandžiai – komisijos nariai dirba, stebėtojai stebi“, – sako Biržų–Kupiškio rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Rolandas Aukštikalnis.

Perskaičiuojama apie 13 tūkst. biuletenių. Skaičiavimą stebintys Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nariai sako, kad rasta keletas negaliojančių biuletenių, priskirtų tinkamiems.

„Kadangi tų neatitikimų rasta labai nedaug, tai įvertinčiau kaip neapsižiūrėjimo klaidą ir tiek, nes rinkimų komisijų darbas vyksta jau pasibaigus balsavimui po 20 val. – tai yra nakties metas, komisijos nariai visą dieną dirba intensyviai“, – teigia VRK narys Rokas Stabingis.

Atvejo, kai keli kandidatai pirmajame ture surenka po lygiai balsų, įstatymas neapibrėžia. Jei perskaičiavus balsus liktų tas pats rezultatas, Biržų–Kupiškio rinkimų apygardoje kovo 17-ąją dėl Seimo nario vietos kovotų daugiausia balsų surinkęs socialdemokratų kandidatas Aleksandras Zeltinis ir koja kojon žengiantys N.Šatienė bei R.Vaiginas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius