-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 24

„Perversmininkų“ koalicijai Kaune karštligiškai ieškoma alternatyvos

Praėjusį ketvirtadienį atstatydinto Kauno mero Rimanto Mikaičio šalininkai ginklų nesudėjo. Šiandien, pirmadienį, buvusiai koalicijai ištikimi Kauno politikai iš paskutiniųjų stengėsi, kad šį ketvirtadienį miesto tarybos posėdžio metu konservatorius Andrius Kupčinskas nebūtų išrinktas meru.
Ar gali būti, kad vietoj A.Kupčinsko į mero postą bus pasiūlyta E.Gudišauskienė? (trečia iš dešinės).
Ar gali būti, kad vietoj A.Kupčinsko į mero postą bus pasiūlyta E.Gudišauskienė (trečia iš dešinės)? / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

R.Mikaičiui interpeliaciją pasirašę miesto tarybos nariai pirmadienį buvo raginami pakeisti savo poziciją ir neprileisti prie valdžios vairo jei ne visų konservatorių, tai nors A.Kupčinsko.

Ypač aktyviai, siekdami atgaivinti praėjusią savaitę iširusią koaliciją, veikia penkias vietas miesto taryboje turintis judėjimas „Vieningas Kaunas“.

„Sakyti, kad buriama alternatyvi koalicija, dar anksti. Bet iš tiesų kalbamės su žmonėmis, kurie pasirašė interpeliaciją, yra susvyravusių, supratusių, kad su R.Mikaičiu pasielgta neteisingai, brutaliai“, – sakė vicemeras Povilas Mačiulis.     

Ketvirtadienį Kauno miesto taryba 22 balsais pritarė konservatorių, socialdemokratų, partijos „Tvarka ir Teisingumas“ ir liberalcentristų pateiktam projektui atleisti R.Mikaitį iš Kauno mero pareigų.

Interpeliacijos teksto nepasirašė net trys socialdemokratai: Antanina Medvedevienė (sirgo), Gintautas Labanauskas ir Artūras Orlauskas.

Užkulisiuose kalbama apie įvairias praėjusį penktadienį sudėliotos koalicijos alternatyvas. Vienas iš variantų būtų koalicija su konservatoriais, bet be A.Kupčinsko mero poste: jį užimti galėtų buvusi administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.

Taip pat galimas variantas sudaryti sąjungą, kurios stuburas būtų konservatoriai ir „Vieningas Kaunas“, neįtraukiant itin dideliu reiklumu pasižymėjusių socialdemokratų.

Vis tik alternatyvių sąjungų rezgėjai supranta, kad lipdyti koaliciją be rinkėjų daugumos palankumą Kaune pelniusių konservatorių būtų bergždžias darbas. Ir vargu ar dešinieji norės siūlyti į miesto vadovo postą kitą kandidatą, ne A.Kupčinską, kuris turi autoritetą tarp konservatorių, jį palaiko partijos lyderis premjeras Andrius Kubilius.

Praėjusį penktadienį suformuotą Kauno valdančiąją koaliciją sudaro konservatoriai (12), socialdemokratai (6), liberalcentristai (3), partija „Tvarka ir Teisingumas“(3).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius