Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 30

Petras Gražulis po eitynių „Už lygybę“ toliau lankosi pas medikus ir varsto policijos komisariatų duris

Seimo narys Petras Gražulis pasiryžęs nubausti kaltuosius dėl to, kad šeštadienio eitynėse „Baltic Pride“ jis buvo sulaikytas, paguldytas veidu į grindinį, o vėliau ir išvežtas į policijos komisariatą. Politikas tvirtina buvęs aplamdytas, apdaužytas, todėl tenka nešioti kaklo įtvarą.
Petro Gražulio sulaikymas
Petro Gražulio sulaikymas / 15min.lt/Deniso Tarasenko nuotr.

Antradienį P.Gražulis vėl apsilankė pas medikus atlikti medicininės-teisinės ekspertizės, kurią gavęs kreipsis į policiją ir teismą dėl jam padarytos žalos. „Po geros savaitės bus medikų išvados. Jie dar nori nuotraukas paimti iš Greitosios pagalbos ligoninės, kur pirma apžiūra buvo. Palauksiu medikų išvadų“, – po vizito pasakojo Seimo narys.

Politikas įsitikinęs, kad turi būti nubausti tie, kurie davė įsakymą brutaliai elgtis su juo ir kitais žmonėmis, kurie nepritarė seksualinių mažumų eitynėms Vilniaus centre.

Iš karto po medicininės-teisinės ekspertizės P.Gražulis nuvyko į Vilniaus apskrities VPK Trečiąjį policijos komisariatą, kur buvo numatyta jo apklausa. Kokia bausmė gali grėsti seimūnui už šeštadienio pasipriešinimą pareigūnams, kol kas nėra žinoma.

P.Gražulis savo žygį šeštadienį pradėjo Katedros aikštėje. Su nedidele grupe sekėjų pasukęs į Gedimino prospektą, kuriuo nuo V.Kudirkos aikštės žygiavo ir eitynių „Už lygybę“ dalyviai, politikas buvo sulaikytas jau šalia Odminių gatvės. Kadangi pasipriešino pareigūnams, buvo sulaikytas, paguldytas veidu į grindinį, o kiek vėliau išvežtas į policijos komisariatą.

Po kelių policijoje praleistų valandų P.Gražulis vėl pasirodė Gedimino prospekte ir buvo pasiryžęs kartu su Kauno politiku pasakyti kalbą Lukiškių aikštėje vykusiame baigiamajame eitynių renginyje. Tačiau ir šįkart nesėkmingai – policijos pareigūnai jį sustabdė ties Gedimino prospekto ir Vasario 16-osios g. sankirta. Tik šįkart pareigūnams neteko panaudoti jėgos, nes vis grasinęs eiti P.Gražulis jėga veržtis nedrįso.

Nors tuo metu politikas neatrodė labai nukentėjęs po susidūrimo su pareigūnais, vėliau jis nusprendė kreiptis į medikus.

Visiškai kitos nuomonės apie policijos pareigūnų darbą yra Seimo narės Marija Aušrinė Pavilionienė, Giedrė Purvaneckienė ir Dalia Kuodytė, dalyvavusios eitynėse „Už lygybę“. Jos antradienio rytą išplatino pranešimą, kuriame padėkojo policijos pareigūnams už darbą eitynių metu.
 
„Nuoširdžiai dėkojame policijos pareigūnams, kurie profesionaliai užtikrino viešąją tvarką ir prisidėjo prie teigiamo valstybės įvaizdžio kūrimo liepos 27 d. šeštadienį vykusių eitynių „Už lygybę“ metu. Kiekvienas viešas renginys padeda kurti demokratiją, lygias galimybes visiems valstybėms piliečiams. Kiekvienas viešas renginys išryškina žmogaus teisių ir laisvių reikšmę atviroje visuomenėje, kuri yra Europos Sąjungos narė.

Ypač dėkojame Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkui Kęstučiui Lančinskui ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininkui Vytautui Grašiui, kitiems pareigūnams, kurie organizavo ir koordinavo viešosios tvarkos palaikymą.

Policijos pareigūnai garbingai atliko savo pareigas imdamiesi adekvačių ir būtinų veiksmų, kad eitynės praeitų sklandžiai, kad nereikėtų pasitelkti papildomų saugumo priemonių, kad eitynėse galėtų saugiai dalyvauti visi, kurie džiaugėsi eitynėmis, įtrauktomis į Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai programą“, – rašoma padėkoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius