-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 12

Piketo dalyviai: laikas ginti gyventojų interesus – ne monopolijas (nuotraukos)

Kova dėl mažesnių šilumos kainų iš Ukmergės persikėlė į Vilnių. Ketvirtadienį prie Valstybinės kainų ir energetikos komisijos pastato Vilniaus, Ukmergės, Trakų rajonų gyventojai susibūrė į piketą ir reikalavo komisijos paremti Ukmergės rajono savivaldybę bei leisti jai teikti šilumą gyventojams, teigiama pranešime spaudai.
Akimirka iš piketo
Akimirka iš piketo / Organizatorių nuotr.

„Mes siekiame, kad valstybinės institucijos nestotų skersai kelio savivaldybėms, kurios dėl protu nesuvokiamų kainų nutraukė sutartis su šilumą teikusiomis bendrovėmis. Gerbiame Ukmergės savivaldybės sprendimą ir norime, kad jai būtų kuo greičiau leista pačiai teikti šilumą gyventojams“, – teigia Ukmergės bendruomenės narys Mindaugas Tamošiūnas.

Piketo dalyvių nuomone, komisija nepadeda susitarti su AB „Lietuvos dujomis“, kad ši galėtų laisvai tiekti dujas Ukmergei, ir nesuteikia savivaldybei licencijos teikti šilumą gyventojams. O tai gresia šalčiais žiemą.

„Susidaro įspūdis, kad centrinės valdžios viršūnėse yra pareigūnų, kuriems labai nepatiko tai, kas įvyko Ukmergėje. Jie nenori, kad Lietuvos miestų ir miestelių valdžia keltų klausimus dėl privačių bendrovių teisės be kontrolės naudotis savivaldybės turtu. Jie nenori, kad gyventojai spręstų nepatogius klausimus dėl viešojo turto privatizacijos, dėl kosminių komunalinių paslaugų kainų, viešojo sektoriaus alinimo ir pan. Taigi kas iš tiesų valdo Lietuvą – visuomenė ar monopolijos?“ – sako M.Tamošiūnas.

Piketuotojų nuomone, dabar ne laikas žiūrėti, kuri valstybinė institucija yra atsakinga už vieną ar kitą procedūrą, o būtina imtis visų veiksmų, kad gyventojų interesai būtų patenkinti. „Daugelis mūsų atvažiavome čia, nes esame priversti nežiūrėdami į savo amžių papildomai dirbti. Sumokėjus mokesčius iš pensijos ašaros lieka. Karšto vandens kainos tokios didelės, kad stengiamės kuo toliau nuo jo laikytis. Taupome ir todėl išvis jo nevartojame. Kiek tai gali tęstis?“ – sakė vienas piketo dalyvių.

Ukmergiškio Stasio Ūsaičio teigimu, piketuotojai nori viena: nebemokėti vienų didžiausių kainų už šildymą šalyje. „Esame ginami savivaldybės, tačiau kas dar stos į mūsų pusę? Kol kas panašu, kad daugumą arba tyli, arba veikia prieš mus“, – sako S.Ūsaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius