Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 01 /14:14

Piketuojantys pareigūnai paskelbė juodąjį politikų sąrašą

Pirmadienį vidurdienį prie visų pagrindinių politinių partijų būstinių vykusios pareigūnų protesto akcijos metu politikams buvo perduotos negarbingos nominacijos. Jų jie nusipelnė už teisėsaugos stūmimą į skurdą, rašoma Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pranešime spaudai.
Piketo akimirka
Piketo akimirka / Piketo organizatorių nuotr.

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas teigia, kad pareigūnų reikalavimai dėl didesnio vidaus reikalų sistemos finansavimo pagrįsti, nes tik per biudžetą galima išspręsti įsisenėjusias problemas. 

„Visi suvokiame valstybės situaciją, tačiau negalime nusigręžti nuo problemų, su kuriomis susiduria mūsų pareigūnai. Kitų metų vidaus reikalų sistemos finansavimas turi bent iš dalies didėti – turi būti atstatyta atlyginimų dalis, socialinės garantijos, viršvalandžių apmokėjimas, užtikrintos uniformos ir kt. Svarstytinas ir 40 valandų darbo laiko normos taikymas“, – teigia ministras A. Melianas.

Tiek Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Vytautas Bakas, tiek Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos vadovas Saulius Džiautas pritarė ministro A. Meliano išsakytai nuomonei, kad rengiamo protestai patys savaime nieko nesprendžia, kur kas efektyvesnis dialogo kelias.

Sutarta, jog ateityje sprendžiant pareigūnų problemas bus ir toliau dalijamasi aktualia informacija, vyks abipusės konsultacijos dėl bendrų pozicijų siekiant geriausių rezultatų visai vidaus reikalų sistemai.

Šia protesto akcija pareigūnai teigia siekiantys atkreipti dėmesį į apgailėtiną finansinę ir psichologinę situaciją teisėsaugoje. „Per pastaruosius ketverius metus finansavimas teisėsaugai mažėjo ketvirtadaliu (200 mln. litų). Neskaidriai privatizuota apsaugos policija ir „Snoro“ bankrotas nusinešė dar mažiausiai 30 mln. Lt atlyginimo lėšų. Tuo pat metu Seimas priėmė įstatymus, kurių įgyvendinimui reikėjo mažiausiai 12 mln. litų. Šis mažinimas buvo didžiausias tarp Europos sąjungos šalių ir lėmė tai, kad policijos pareigūnai susidūrė su tokiais ekonominiais sunkumais, kurių nėra matę per visą nepriklausomybės laikotarpį“, – rašoma pranešime spaudai.

Anot pareigūnų, „sunkiai rasime valstybę Europoje, kur pareigūnai mokėtų už mokslą, prašytų nemokamo maitinimo valgykloje savo vaikams ar eitų į socialinius skyrius prašyti paramos, iš savo algos piltų degalus į tarnybinių automobilių bakus, kad galėtų nuvažiuoti į įvykio vietą“.

Protesto akcijos organizatorius Lietuvos policijos ir Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga.

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas, vienija beveik 4 tūkstančius ugniagesių, pasieniečių, policininkų, viešojo saugumo tarnybos pareigūnų, pataisos įstaigų darbuotojų, aplinkosaugininkų.

Profsąjungų įteiktos nominacijos:

Seimo nariui Algiui Čaplikui – „už tai vidaus reikalų ministro vairą atidavė į nekompetentingo, susikompromitavusio ir visuomenės mandato negavusio verteivos rankas“.

Ministrui pirmininkui Andriui Kubiliui ir jo kancleriui Deividui Matulioniui – „už tai, kad atidavė visą teisėsaugos sritį į nuolatinių korupcijos skandalų krečiamos partijos rankas, aplaidžiai nevykdė būtinų reformų. Šių žmonių neveikimas padarė didžiausią įtaką šiandieniniam skurdui teisėsaugoje“.

Seimo nariui Stasiui Šedbarui – „už tai, kad būdamas tiesiogiai atsakingo už teisėsaugą komiteto vadovu iš karto po rinkimų pamiršo visus savo priešrinkiminius įsipareigojimus ir tapo tiesiog „neįgaliu“.

Seimo nariui Juliui Sabatauskui – „už tai, kad būdamas opozicijoje ramiai stebėjo draskomą teisėsaugą ir laukė valdžios.“

Seimo nariui Algirdui Sysui – „už stagnaciją. Jam socialinės pareigūnų ir jų šeimų problemos niekada nerūpėjo.“

Seimo nariui Vytautui Gapšiui – „už tai, kad būdamas opozicijoje tiesiog nieko nedarė.“

Valentinui Mazuroniui – „už tai, kad jam apskritai nerūpi teisėsauga.“

Gintarui Steponavičiui –  „už tai, kad pareigūnai moka už mokslą. Nelengva būtų rasti net ir pačią liberaliausią šalį, kurioje tvarkos sergėtojai turėtų susimokėti už studijas.“

Vytautui Kurpuvesui – „už tai, kad tiesiog nesuprato, ką daro – nesunkiai įtikino Seimą nurėžti pareigūnams šimtus milijonų litų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius