-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 26

Piketuotojai: valstybė įkišo ranką į mūsų kišenes, atėmė pensijas ir nesiruošia grąžinti (nuotraukos)

Pirmadienį prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM) surengtame pikete Pareigūnų ir karių veteranų asociacijos nariai taupančią Vyriausybę apkaltino įkišus ranką į jų kišenes, atėmus dalį pensijų ir ateityje neketinant jų grąžinti.
Piketo akimirka
Piketo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Krizinė padėtis paskelbta valstybėje, premjeras dėsto, kad krizė yra. Pensijos mažinamos, bet etatai papildomi kuriami“, – žurnalistams sakė asociacijos valdybos narys Romualdas Variakojis.

Kalbėdamas su žurnalistais, jis aiškino, jog dirbantiems pareigūnams valstybinės pensijos nuo šių metų pradžios sumažintos nuo 50 iki 70 proc., nedirbantiems – apie 20 proc. „Į grąžinimo mechanizmą mūsų kategorijos žmonės – kariai, teisėsauga – išvis neįtraukti. Įkišo ranką į kišenę, išėmė ir nesiruošia grąžinti“, – dėstė R.Variakojis.

Jis piktinosi, kad kol pensijos karpomos, vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, esą negalvodamas apie taupymą, neseniai į darbą priėmė dar vieną patarėją – Gintarą Sodeiką. Pašnekovas skaičiavo, kad šiuo metu R.Palaitis turi tris patarėjus: G.Sodeiką, Vigiliją Bružaitę ir Saulių Lapėną. „Trims žmonėms dar vadovauja vyriausiasis patarėjas (Saulius Stripeika – aut. past.). Kaip jums tai atrodo?“ – klausė R.Variakojis.

„Problema yra didelė. Mes dirbame sunkų darbą, rizikingą. Rizikuojame ir sveikata, ir gyvybe, o išėjusius į pensiją valstybė mus pamiršo visiškai. Taip išeina, kad mes esame niekam nereikalingi“, – R.Variakojui antrino kitas asociacijos narys S.Žičkus.

Jo teigimu, piketuotojai kol kas apeliuoja į valstybės valdžios institucijas, jų sąžinę ir ragina ministrą R.Palaitį imtis ryžtingų veiksmų, padėsiančių sukurti pensijų kompensavimo mechanizmą pareigūnams bei kariams veteranams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius