Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 19

Pinigai už Gretos Kildišienės automobilį – iš žuvusio brolio kompensacijos?

Aiškėja, iš kokių pinigų Seimo narės Gretos Kildišienės motina galėjo mokėti didžiules įmokas už prabangaus visureigio „Range Rover“ išperkamąją nuomą. Daug metų vaikų darželiuose auklėtoja dirbusi ir turtais negarsėjusi Vladislava Mikalauskienė galėjo būti sutaupiusi pinigų iš kompensacijos, gautos už žuvusį sūnų, tarnavusį užsienyje.
Greta Kildišienė
Greta Kildišienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo narės G.Kildišienės motina galėjo būti sutaupiusi pinigų, gavusi kompensaciją už žuvusį sūnų. Jis tarnavo Prancūzijos svetimšalių legione. Tokią neoficialią informaciją paskelbė „Info TV“, tačiau greitai tai gali būti paskelbta oficialiai.

Prancūzijos svetimšalių legionas buvo sukurtas 1831 metais, ir iki šiol dalyvauja įvairiuose kariniuose veiksmuose, konfliktų sureguliavime. Svetimšaliai prie legiono prisideda dėl ekonominių priežasčių, nes už paslaugas yra gerai mokama, po tarnybos yra galimybė gauti Prancūzijos pilietybę.

G.Kildišienės kolega Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijoje Povilas Urbšys irgi turi tokios informacijos.

„Brolis tarnavo Prancūzijos svetimšalių legione, žuvo ir buvo išmokėta kompensacija. Klausiau, kokia suma kompensacijos. Sako: apie 30 tūkst. eurų apytiksliai 2002-aisiais metais“, – naujienų portalui delfi.lt sakė P.Urbšys.

Pasak P.Urbšio, G.Kildišienės mama taip pat paveldėjo turto iš savo giminaitės ir jį pardavė.

Tiesa, čia kyla klausimų dėl deklaravimo. Parlamentarės motina greičiausiai nedeklaravo pajamų.

Prancūzijos svetimšalių legionas buvo sukurtas 1831 metais, ir iki šiol dalyvauja įvairiuose kariniuose veiksmuose, konfliktų sureguliavime.

Visuomenei ir opozicijai kilo klausimų, iš kur parlamentarės motina V.Mikalauskienė galėjo gauti lėšų mėnesinėms įmokoms už automobilį, kurį G.Kildišienė gavo iš „Agrokoncerno“ išperkamosios nuomos būdu. Šio savininkas yra „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Per mėnesį buvusi darželio auklėtoja už automobilį mokėdavo po tūkstantį eurų, dar 5000 eurų įmokėjo iškart. Iš viso jau sumokėta 16000 eurų, tačiau kilus skandalui sutartis nutraukta. Pagal jos sąlygas automobilis grįžta „Agrokoncernui“, o V.Mikalauskienė neatgauna jau sumokėtų 16000 eurų.

Ketvirtadienį išplatintame pranešime Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga (LVŽS) teigė, kad „yra dokumentai, kurie pagrindžia Seimo narės G.Kildišienės mamos pajamas, kurios nėra susijusios su pajamomis gautomis iš darbo santykių“. Kokios tai pajamos, LVŽS neįvardija.

Automobilio kaina siekė 39 tūkst. eurų, pridedant maždaug 8,2 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokestį. Galutinė automobilio kaina, įskaitant pernai vasarį sumokėtą 5 tūkst. eurų avansą, visas įmokas ir 3 proc. metines palūkanas nuo neapmokėtos sumos, siekė apie 47 tūkst. eurų. Automobilis turėjo būti išpirktas kas mėnesį mokant po tūkstantį eurų, tačiau advokatas nurodė, kad sutartis jau yra nutraukta.

LVŽS taip pat informavo, kad dėl viešai aptariamos istorijos G.Kildišienės mamai sutriko sveikata.

V.Mikalauskienė ilgus metus dirbo darželio auklėtoja – ji darbą paliko prieš mėnesį. V.Mikalauskienė yra ir 2015-ųjų balandį registruotos mažosios bendrijos „Greta Gretos“ vadovė – bendrija prieš daugiau nei mėnesį pertvarkyta į uždarąją akcinę bendrovę. Prieš metus „Greta Gretos“ sulaukė LVŽS užsakymo – už 2 tūkst. eurų pirkta skarelių su logotipu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius