Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 24

Vilniaus vakariniam aplinkkeliui pinigų kol kas netrūksta

Vakarinio Vilniaus aplinkkelio statybos darbai sparčiai juda į priekį. Taip teigia jo statytojai, besidžiaugiantys, kad šių darbų finansavimas nestringa taip, kaip tai nutiko remontuojant Lazdynų tiltą.
Trijų lygių estakados statybų finansavimas nestringa, kaip tai atsitiko su Lazdynų tilto remontu.
Trijų lygių estakados statybų finansavimas nestringa, kaip tai atsitiko su Lazdynų tilto remontu. / A.Žygavičiaus nuotr.

Vienos iš darbus atliekančių bendrovių „Panevėžio keliai“ vadovas Virmantas Puidokas teigė, kad vykdant vakarinio aplinkkelio I etapo statybas darbų jau atlikta už 70 mln. Lt, sumokėta 50 mln. Lt. Tačiau mokėjimai, anot vadovo, vyksta laiku, tad jie situacijos nedramatizuoja. Visiškai kitokia situacija su beveik baigiamu Lazdynų tilto remontu.

Šiuo metu darbų čia yra atlikta už 83 mln. Lt, o sumokėta tik 10 mln. „Vis pravažiuodamas pasižiūriu, ar dar dirba darbininkai, nes, mano supratimu, darbus atliekančios bendrovės jau seniai neturėjo mokėti jiems atlyginimų, turėtų trūkti pinigu ir pirkti konstrukcijas ar statybines medžiagas“, – sakė Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius.

Vienos iš darbus atliekančių bendrovių generalinis direktorius V.Puidokas sakė, kad jie susiduria su rimtais sunkumais dėl nevykdomų finansinių įsipareigojimų, privalo skolintis lėšas ir taip tęsti darbus. Generalinė prokuratūra kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą dėl viešųjų pirkimų sutarties pripažinimo niekine. „Pirmadienį Vilniaus apygardos teismas pradeda svarstyti prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo. Jeigu toks sprendimas būtų priimtas, darbus tektų stabdyti. Tik nelabai suprantame, kodėl pradėjusi sutartimi domėtis prieš metus prokuratūra tik dabar prašo tokių sankcijų, kai darbai beveik baigti“, – stebėjosi „Panevėžio kelių“ direktorius.

Ir savivaldybės, ir darbus atliekančių bendrovių atstovai tikisi, kad darbus pavyks baigti laiku ir rugsėjo 1-ąją jau galėsime važiuoti suremontuotu Lazdynų tiltu.

I vakarinio aplinkkelio etapas – trijų lygių estakada ir aplinkkelio ruožas iki L.Asanavičiūtė gatvės – pagal planus baigtas turėtų būti iki kitų metų vasario, tačiau tikimasi, kad tai įvyks greičiau. Pirmadienį buvo atliekami trečiojo lygio 194 metrų ilgio estakados per Oslo gatvę perdangos nepertraukiamo betonavimo darbai. Statoma sankryža Oslo gatvėje yra antroji trijų lygių sankryža Vilniaus mieste. Pirmoji pastatyta Vilniaus pietiniame aplinkkelyje.

Miesto vadovai pripažįsta, kad eismo dalyviams sąlygos pagerės, o ir miestas lengviau atsidus nuo nesibaigiančių transporto spūsčių tik baigus viso vakarinio aplinkkelio statybas. II etapo konkursą paskelbti ir darbus pradėti tikimasi dar šiemet, o visas aplinkkelis turėti būti baigtas iki 2014–2015 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius