-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pipirui lietuviai negaili pinigų

Sujaudinti šunelio Pipiro istorijos lietuviai dosniai atvėrė pinigines: per dvi dienas į Gyvūnų globėjų sąskaitą pervesta beveik 2 tūkst. litų. Asociacijos nariai neslepia, jog dalis šių pinigų gali būti panaudoti ne tik Pipiro priežiūrai, bet ir kitiems jų globojamiems apleistiems bei benamiams gyvūnams.
Šuo medikų globoje
Šuo medikų globoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak Kauno gyvūnų priežiūros ir kontrolės tarnybos „Nuaras“, kurių priežiūroje šiuo metu yra Pipiras, norinčių žmonių skambučių ir vizito tarnyboje Kaune jie sulaukė dar nespėję paskelbti savo sąskaitos numerio. Apie galimybę paaukoti žiaurią egzekuciją išgyvenusio šunelio gerovei domisi įvairūs žmonės.

„Šiandien (ketvirtadienį – aut. past.) iki 16 val. sąskaitoje buvo 1951 litas ir 58 centai. Daugiausia – 500 litų – pervedė viena Seimo narė, kuri nenori viešai skelbti savo vardo ir pavardės. Tačiau aukotojų yra pačių įvairiausių. Žmonės skiria tiek, kiek gali. Yra tokių, kurie pervedė 6–7 litus, kiti 15 litų. Visos aukos mums vienodai svarbios“, – tikino Gyvūnų globėjų asociacijos prezidentas Vytautas Gustaitis.

Pašnekovo teigimu, pasakyti, kiek veterinarams kainuos šunelio gydymas, neįmanoma. Tačiau akivaizdu, jog jo laukia ne viena operacija. Be to, jam reikalinga nuolatinė slauga, nes kol kas gyvūnas negali vaikščioti. Jį reikės vartyti, kad neatsirastų pragulos.

Dėkodamas už moralinę ir finansinę paramą šuneliui Pipirui V.Gustaitis prašė nepamiršti ir to, jog asociacija ir „Nuaras“ rūpinasi daugybe kitų nuskriaustų gyvūnų. Šiuo metu laikiną prieglobstį Kauno regiono gyvūnų globos namuose rado 28 katės ir 51 šuo.

„Gaila, kad tik smurto atvejai lietuvius paskatina prisiminti beglobius gyvūnus. Aš noriu tikėti, kad po šio šuns istorijos daugiau žmonių žinos ir aukos gyvūnus gelbstinčioms organizacijoms“, – sakė V.Gustaitis. Gyvūnų globėjų asociacijos vadovas neslėpė, jog šunelio Pipiro gydymui nepanaudotas lėšas išleis kitų gyvūnų gerovei.

O norintys prisidėti prie paramos Pipirui gali aukoti į asociacijos sąskaitą (pervedant pinigus reikėtų nurodyti, jog jie skirti „Pipiro gydymui“): Gyvūnų globėjų asociacija; įmonės kodas 135468522, Ūkio bankas Kauno skyrius. Banko kodas – 70117; Atsiskaitomoji sąskaita – LT93 7011 7000 0170 0937.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius