Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 08 11

Pirkėjai turgavietėse grybų negraibsto

Užsukus į Klaipėdos turgavietes tampa akivaizdu, kad grybų sezonas jau prasidėjo. Tiesa, nors šių miško gėrybių siūloma nemažai, jų kainos vis dar aukštos.
Grybai Klaipėdos turgavietėse kol kas perkami gana vangiai.
Grybai Klaipėdos turgavietėse kol kas perkami gana vangiai. / B.Giedraitės nuotr.

Jau porą savaičių  turgavietėse galima įsigyti baravykų, voveraičių ir raudonviršių. Pusės litro talpos voveraičių indelis kainuoja 6–8 Lt, baravykų indelio kaina svyruoja nuo maždaug 25 iki 40 Lt, o raudonviršių – nuo 10 iki 12 Lt. Turguje prekiaujantys žmonės pasakojo, kad po tokio gausaus lietaus, koks pastaruoju metu skalbė pajūrį, labai daug grybų yra sukirmiję, net ir patys mažiausi.

Prekeiviai taip pat guodėsi, kad grybus žmonės perka gana vangiai, mieliau renkasi uogas, ypač mėgstamos mėlynės. „Vakar baravykų nupirko tik pusantro kilogramo, o mėlynių – žymiai daugiau“, – pasakojo vienas iš Senojo turgaus prekeivių Aivaras.

Sezonas vėluoja

„Grybai nepigūs, bet juk žmonės vargsta, važiuoja į mišką, renka, juk ir jiems reikia užsidirbti. Aš pati grybų porąsyk per metus pavalgau ir man užtenka, nesu labai didelė jų mėgėja“, – sakė klaipėdietė Birutė, turguje pirkusi voveraites.

Šiuo metu, palyginus su praėjusiais metais, grybų miškuose dar mažoka. Pernai tokiu metu grybavimo sezonas jau buvo įsibėgėjęs.

„Kol kas mūsų miškuose grybų nėra, o tie kurie yra – visi sukirmiję. Manau, kad grybavimo sezonas dar neprasidėjęs. Kiek pamenu, praėjusiais metais tokiu laiku jau buvo pilna ir grybų, ir grybautojų. Gal palijus ir išsilaikius šiltiems orams atsiras daugiau grybų“, – sakė Kretingos miškų urėdas Antanas Baranauskas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius