Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 09

Pirmadienį audros nusiaubtame Kaune tvarkomi keliai, troleibusus kai kur keičia autobusai (nuotraukos)

Kauno miesto savivaldybė skelbia, kad gali prireikti kelių dienų, kol bus likviduoti audros ir škvalo padariniai. Seniūnijos jau skaičiuoja patirtus nuostolius. Negauta informacijos, kad audros metu Kaune būtų sužeista žmonių.
Audros padariniai
Audros padariniai / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Po audros Kaune be elektros liko apie 8 000 bendrovės VST abonentų, gyvenančių Panemunėje, Šančiuose, Petrašiūnuose. Kai kurios gatvės – R.Kalantos, Radvilėnų, Vydūno ir kt. –  buvo užverstos medžiais ir tapo neišvažiuojamos.

Dėl nutrauktų kontaktinių tinklų troleibusai negali kursuoti į Petrašiūnus ir Panemunę. Troleibusus, kai gatvėmis bus galima važiuoti, šiandien pakeis autobusai.

Bendrovių „Irgita“ ir „Kauno švara“ brigados mieste šalina nuverstus ir nulaužtus medžius.

Gyventojams, kurie negali pravažiuoti dėl ant gatvių ir kiemų nuverstų medžių, leidžiama patiems nusipjauti juos, jei turi tokią galimybę. Tačiau neleidžiama šalinti pasvirusių medžių, nes šie darbai gali kelti pavojų aplinkiniams.

„Dėkoju ugniagesiams, kurie visą naktį šalino nulaužtus medžius, o ryte į darbą kibo kita pamaina. Miestą jau kelintą kartą šiemet užklupo gamtos stichija. Gyventojus, seniūnijas, bendrijas raginu organizuoti talkas ir padėti sutvarkyti miestą“, – ragino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Seniūnijos skaičiuoja patirtus nuostolius. Savivaldybė žada ieškoti galimybių pagelbėti tiems gyventojams, kurie dėl audros būtų netekę stogo virš galvos.

DAUGIAU INFORMACIJOS APIE AUDRĄ LIETUVOJE

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius