Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 15

Pirmadienio diskusija: „Eutanazija Lietuvoje: ar esame tam pasiruošę?“

Visuomenėje jau keletą metų netyla kalbos bei diskusijos eutanazijos tema. Vyksta nuolatiniai pamąstymai, šios temos privalumų ir trūkumų išryškinimai rengiant diskusijas bei svarstant įstatymų projektus. Pirmadienio diskusiją iš Sveikatos apsaugos ministerijos nuo 12 val. stebėkite tiesiogiai (langas tekste).
Kunigas Andrius Narbekovas
Kunigas Andrius Narbekovas / Youtube.com stopkadras
Temos: 1 Eutanazija

Aišku viena – yra susiformavusios dvi tvirtos barikadų pusės: viena teigia, jog eutanaziją reikėtų įtvirtinti ir taip sumažinti žmogaus kančias prieš iškeliaujant anapus, o kita – jog niekam negalima atimti gyvybės ir eutanazija šiuo atveju yra prilyginama neteisėtam gyvybės atėmimui. Taigi kur visgi yra ta riba tarp teisės ir moralės?

Kas yra teisingiau: leisti žmogui iškeliauti kančiose, ar visgi atsižvelgti į žmogaus prašymus mirti oriai.

Kas yra teisingiau: leisti žmogui iškeliauti kančiose, tačiau nepažeidžiant jo prigimtinės teisės į gyvybę ar visgi atsižvelgti į žmogaus prašymus mirti oriai ir leisti žmogui išeiti iš šio pasaulio patiriant kuo mažiau kančios? Klausimas labai jautrus, todėl suprantama, kodėl vieno atsakymo vis dar nepavyksta rasti. 

Europos studentų teisininkų aciociacijos nacionalinė grupė ELSA Lietuva organizuoja konferenciją „Eutanazija Lietuvoje: ar esame tam pasiruošę?“, siekdama išgryninti vieną opiausių klausimų, susijusių su žmogaus teisėmis, o tiksliau – su žmogaus prigimtine teise į gyvybę.

Konferencija vyksta pirmadienį, lapkričio 16 d., 12 val. Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos patalpose, Vilniaus g. 16, Vilniuje (ne pagrindiniame ministerijos pastate).

KONFERENCIJĄ TIESIOGIAI stebėkite čia:

VIDEO: Konferencija „Eutanazija Lietuvoje: ar esame tam pasiruošę?”

Konferencijoje pranešimus skaitys net penki skirtingų sričių profesionalai: advokatų kontoros „Valiunas Ellex“ teisininkė Jevgenija Vienažindytė, advokatų kontoros „TARK GRUNTE SUTKIENE” teisininkas Andrej Rudanov, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos gydytojas anesteziologas reanimatologas Šarūnas Judickas, Seimo narė Vilija Aleknaitė – Abramikienė bei kunigas, gydytojas chirurgas, VDU Katalikų teologijos fakulteto teologijos katedros vedėjas, humanitarinių mokslų daktaras, profesorius Andrius Narbekovas. 

Diskusija apie konferencijoje nagrinėsiamus klausimus pradėta TV laidoje „Laba diena, Lietuva“.

Pasak organizatorių, dėl didžiulio susidomėjimo į renginį galės patekti tik iš anksto užsiregistravę asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius