-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 14

Pirmajam šeimų festivaliui „Čia visa Lietuva“ ruošiasi ir ugniagesiai

Gegužės 15-16 dienomis Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje, vyksiančiame šeimoms skirtame festivalyje „Čia visa Lietuva“ dalyvaus ir Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai.
Kauno ugniagesiai
Kauno ugniagesiai / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas gegužę yra paskelbęs Priešgaisrinės saugos mėnesiu. Visą mėnesį įvairių renginių metu yra siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į žmonių saugumą, mažinti gaisrų ir juose žūstančiųjų skaičių bei skatinti pasitikėjimą valstybine priešgaisrine gelbėjimo tarnyba. Festivalio metu ugniagesiai gelbėtojai taip pat ragins šventės dalyvius pasirūpinti savo ir savo artimųjų saugumu.

Kauno ugniagesiai į Rumšiškes atsigabens gaisrinę ir gelbėjimo techniką. Jie, panaudodami gelbėjimo įrangą, žiūrovams pademonstruos, kaip autoįvykio metu gelbėjami automobilyje prispausti žmonės. Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus inspektoriai šventės dalyvius supažindins su pagrindinėmis priešgaisrinės saugos taisyklėmis namuose, darbe ir gamtoje. Lankytojams taip pat bus pristatytos pirminės gaisro gesinimo priemonės – ugnies gesintuvai bei paaiškinta, kaip juos naudoti kilus gaisrui namuose ar automobilyje.

Šventės „Čia visa Lietuva“ metu Lietuvos liaudies buities muziejuje bus įkurtas Kauno įgulos miestelis. Renginys organizuojamas bendradarbiaujant Kauno apskrities priešgaisrinei gelbėjimo valdybai, Kauno apskrities policijai, Lietuvos automobilių kelių direkcijai bei Karo medicinos tarnybai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius