-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 16

Pirmalaikių Seimo rinkimų idėją parašais parėmė 50 parlamentarų

Opozicinei Darbo partijos (DP) frakcijai nepavyko surinkti 85 parlamentarų parašų, remiančių pirmalaikių rinkimų idėją, tačiau darbiečiai nepraranda vilties, kad šis Seimas pats save paleis.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

DP frakcija buvo paskelbusi, kad rinks parašus iki antradienio 15 val. Jos seniūnas Vytautas Gapšys naujienų portalui 15min.lt pasibaigus šiam terminui sakė, jog kol kas pavyko surinkti 50 parašų. Seimas anksčiau laiko baigtų savo kadenciją, jei už tai pasisakytų bent 85 jo nariai. Nors nesulaukė pakankamai palaikymo, darbiečiai tęs pradėtą darbą.

„Tačiau vis tiek registruosime nutarimo projektą, o tada jau pažiūrėsim, kaip Seimas balsuos“, – optimizmą demonstravo V.Gapšys. Pasak jo, ketinama projektą registruoti jau trečiadienį, o kadangi surinkta pakankamai nemažai parašų, klausimas gali būti svarstomas artimiausiame parlamento posėdyje ketvirtadienį.

„Vis tiek registruosime nutarimo projektą, o tada jau pažiūrėsim, kaip Seimas balsuos“, – optimizmą demonstravo V.Gapšys. Didžioji dalis DP iniciatyvos rėmėjų buvo iš opozicinių frakcijų, tačiau yra ir keli valdančiųjų parašai: Liberalų sąjūdžio atstovo Vytauto Grubliausko, taip pat Jugtinės frakcijos, vienijančius Seimo Liberalų ir centro sąjungos ir Tautos prisikėlimo partijų narius, atstovai Arūnas Ir Inga Valinskai.
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija antradienį išplatino pareiškimą, kad dešinieji apsvarstė DP iniciatyvą paskelbti pirmalaikius Seimo rinkimus ir vieningai ją atmetė.

„Manau, DP siekia pirmalaikių rinkimų bandydama gyventojų dėmesį nukreipti nuo teismuose dėl juodos partinės buhalterijos paskendusių savo partijos vadovų. Tapimas kandidatais į Seimą, o sėkmės atveju – ir Seimo nariais, DP lyderiams vėl sugrąžintų imunitetą ir sudarytų prielaidas siekti baudžiamosios atsakomybės senaties. Dalis kitų partijų pasiduoda šiai idėjai vardan trumpalaikės partinės naudos siekių“, – pareiškė TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

V.Gapšys tvirtino, jog valdantieji bijo pirmalaikių rinkimų, nes baiminasi,kad dėl žemų reitingų  nebepatektų į Seimą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius