Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2008 12 15

Pirmasis „Technopolio“ pastatas atvėrė duris

Laikinojoje sostinėje iškilmingai atidarytas pirmasis mokslo ir technologijų parko„Technopolis“ pastatas.
Viliamasi, kad naujasis projektas palengvins mažųjų įmonių steigimo ir vystymo darbus.
Viliamasi, kad naujasis projektas palengvins mažųjų įmonių steigimo ir vystymo darbus. / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Jo atidarymo iškilmėmis penktadienį baigtas miesto savivaldybės administracijos kartu su VšĮ „Technopolis“ vykdomo projekto „Mokslo ir technologijų parko „Technopolis“ infrastruktūros sukūrimas. Šį projektą remia Lietuvos Respublika ir iš dalies finansuoja Europos Sąjungos fondai.

„Mokslo ir technologijų parko „Technopolis“ projektas vienas puikiausių šių metų novatoriškų idėjų realizavimo Kaune pavyzdžių. Viešoji infrastruktūra, dėl kurios bus teikiamos intelektualios paslaugos verslui, ypač palengvins mažų įmonių steigimo ir vystymo darbus, prisidės prie konkurencingumo skatinimo ir sveikos jo aplinkos kūrimo. Mes visada sveikiname ir pritariame pažangioms idėjoms, dėl kurių galime plėsti ir savojo miesto ateities planus bei kurti vizijas“, – sakė Kauno miesto meras A.Kupčinskas.

Projekto biudžetas – 11,8 mln. litų, ES struktūrinių fondų skirta paramos suma – 11 mln. litų, Kauno miesto savivaldybė projekto įgyvendinimui skyrė
800 tūkst. litų.

Tikimasi, jog projekto rezultatai turės didelės įtakos laikinosios sostinės plėtrai mokslo ir inovacijų kryptyse, savivaldos, mokslo ir verslo bendradarbiavimo programos vykdymui ir jos priemonėms realizuoti Kauno regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius