Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 23

Pirmininkavimas ES valdžios institucijų inventorių papildė nauja įranga

Pusmetį trukęs Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungos (ES)Tarybai kai kurių valdžios institucijų inventorių gausiai papildė nauja įranga ir išmaniąja kompiuterine technika.
3-iasis Rytų partnerystės viršūnių susitikimas „Litexpo“ parodų rūmuose Vilniuje
3-iasis Rytų partnerystės viršūnių susitikimas „Litexpo“ parodų rūmuose Vilniuje / BFL/Andriaus Ufarto, Butauto Barausko ir Kęstučio Vanago nuotr.

Praėjusiais metais Prezidento kanceliarija iš pirmininkavimo ES Tarybai numatytų lėšų didžiąją dalį – 2,3 mln. litų – skyrė investiciniams projektams įgyvendinti, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Kaip dienraštį informavo Prezidentūros spaudos tarnyba, šios lėšos buvo investuotos į informacijos apsaugos ir vaizdo stebėjimo, apsaugos nuo gaisro ir evakuacijos valdymo sistemas, spaudos konferencijų salės modernizavimą. Taip pat įsigyta garso, vaizdo ir kompiuterinės įrangos.

Už 2,3 mln. litų įvairios techninės įrangos įsigijo ir Seimo kanceliarija.

Už 2,3 mln. litų įvairios techninės įrangos įsigijo ir Seimo kanceliarija. „Apskaičiuota, kad nuomojant patalpas ir įrangą išlaidos būtų 2-3 mln. litų didesnės ir sumokėti pinigai negrįžtų, nes įranga naudota būtų tik pirmininkavimo ES Tarybai renginiuose“, – „Lietuvos žinioms“ sakė Seimo kanceliarijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Artūras Zeleniakas.

Vyriausybės kanceliarija iš pirmininkauti skirtų lėšų pirko keturis nešiojamuosius kompiuterius už 8,9 tūkst. litų ir 27 planšetinius kompiuterius už 76,8 tūkst. litų.

Pirmininkavimo renginius ir aukšto lygio susitikimus koordinavusi Užsienio reikalų ministerija nurodo, kad techninei įrangai išleido apie 1,5 mln. litų. Įsigyti 154 stacionarūs ir 26 nešiojamieji kompiuteriai, kurie po pirmininkavimo bus panaudoti atnaujinant kompiuterines darbo vietas ministerijoje ir Lietuvos diplomatinėse atstovybėse užsienyje. Pirmininkavimo metu įrangą atnaujino ir kitos ministerijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius