Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 03

Planuojamas D.Grybauskaitės vizitas į JAV

Lietuvos ir JAV diplomatai jau kurį laiką derina prezidentų Dalios Grybauskaitės ir Baracko Obamos susitikimo laiką ir pokalbių temas, patvirtino prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Darius Semaška.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jis nenurodė konkrečios datos, kada D.Grybauskaitė galėtų viešėti Vašingtone, bet užsiminė, kad vizitas gali vykti šį pavasarį, rašo „Lietuvos žinios“.

„Datomis spekuliuoti tikrai nenorėčiau, nes visos detalės kol kas derinamos. Svarstomos įvairios galimybės“, – paaiškino patarėjas.

Prezidentės vizitas į JAV ir asmeninis susitikimas su B.Obama organizuojamas D.Grybauskaitės iniciatyva.

Prezidentės vizitas į JAV ir asmeninis susitikimas su B.Obama organizuojamas D.Grybauskaitės iniciatyva.

„Nejaugi manote, kad palaikydamas santykius su tokiomis valstybėmis kaip Lietuva JAV prezidentas B.Obama rodo iniciatyvą? Taip nebūna“, – sakė D.Semaška.

Prezidentės patarėjas pažymėjo, kad Lietuvos vadovės susitikimo su B.Obama metu būtų aptarti ne tik dvišaliai santykiai, investicijų ar regioninio saugumo klausimai, bet ir svarbiausi Europos Sąjungos bei NATO reikalai, bendra taikos palaikymo misija Afganistane.

D.Grybauskaitė ketina prašyti JAV pagalbos atliekant Goro provincijos atkūrimo darbus, kuriems šiuo metu vadovauja Lietuva.

„Ne viską Afganistano Goro provincijoje galime atlikti savo jėgomis. Norėtume, kad įvairiuose šioje provincijoje įgyvendinamuose projektuose dalyvautų daugiau partnerių. Tam itin svarbus JAV dėmesys“, – sakė D.Semaška.

Lietuvos vadovai dar nebuvo asmeniškai susitikę su B.Obama, JAV prezidento pareigas pradėjusiu eiti prieš metus.

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus turėjo galimybę su juo trumpai pabendrauti pernai pavasarį vykusiuose jubiliejiniame NATO viršūnių bei ES valstybių vadovų susitikimuose.

Prieš trejus metus V.Adamkus su oficialiu vizitu lankėsi ir JAV. Baltuosiuose rūmuose jis susitiko su George'u W.Bushu ir viceprezidentu Dicku Cheney. 2002 metų pabaigoje Lietuvai sulaukus kvietimo prisidėti prie NATO, G.W.Bushas su žmona Laura lankėsi Vilniuje. Tai buvo pirmasis JAV prezidento vizitas Lietuvoje.

Šią savaitę JAV vieši premjeras Andrius Kubilius. Darbo vizito tikslas – pritraukti investicijų į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius