Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 27

Pliusas policijai: padėję į bėdą pakliuvusiai vilnietei, patruliai išgelbėjo kitus nuo spūsčių

Daugeliui pažįstama situacija, kai intensyvaus eismo gatvėje staiga ima ir sustoja automobilis. Belaukiant avarinės tarnybos, tenka išklausyti pravažiuoti negalinčių vairuotojų pasipiktinimų bangą. Tapti kliūtimi kitiems – menkas malonumas. O štai į tokią bėdą penktadienį pakliuvusiai vilnietei pagalbos ranką ištiesė pro šalį važiavę patruliai. Ir spūstis nespėjo susiformuoti.
Vilniaus patruliai suskubo į pagalbą „Porsche“ vairuotojai
Vilniaus patruliai suskubo į pagalbą „Porsche“ vairuotojai / Lietuvos policijos nuotr.

Vilniaus Kalvarijų ir Žalgirio g. sankryžoje penktadienio vakarą netikėtai sustojo ir iš vietos nebegalėjo pajudėti prabangus „Porsche“ automobilis. Pro šalį tuo metu vykę sostinės pareigūnai nusprendė sustoti ir padėti vairuotojai. Patruliai ėmė ir nustūmė transporto priemonę į šalį, taip neleisdami formuotis didesnei automobilių spūsčiai.

Lietuvos policijos nuotr./Vilniaus patruliai suskubo į pagalbą „Porsche“ vairuotojai
Lietuvos policijos nuotr./Vilniaus patruliai suskubo į pagalbą „Porsche“ vairuotojai

Kai aplink tiek daug negatyvių dalykų, toks, rodos, paprastas gražus poelgis sulaukė visuomenės pagyrų. Šauniais patruliais suskubta pasidžiaugti ir Lietuvos policijos „Facebook“ paskyroje.

Internautai juokavo, jog tai puikus pavyzdys merui Remigijui Šimašiui, kaip reikia spręsti karts nuo karto „užsikemšančių“ sostinės gatvių problemą. Tiesa, buvo ir tokių, kurie išsakė mintį, jog policininkai sustotų padėti tik merginoms. Į bėdą pakliuvę vyrai pagalbos nesulauktų.

Sulaukta ir priešingų įvykio vertinimų.

„Policija turi labai daug problemų. Neviešindami tokių niekalų, galėtų daugiau laiko skirti problemų sprendimų ieškojimui. <...> Mano, kaip mokesčių mokėtojos manymu, tai nėra policijos darbas. Mašinų patraukimo, padangų pripūtimo, užvedimo ir t. t. paslaugas teikia administruojančios įmonės, draudimo kompanijos ir pan. Dabar panašu, kad policija kėlė savo reitingus niekinėse vietose“, – piktinosi internautė Ramunė B.

Tačiau ji užmiršta, jog Lietuvos policijos šūkis „Ginti. Saugoti. Padėti“. Ir tik kelias minutes sugaištas laikas padedant daug jam sutaupė valandas.

Į diskusiją, ar policija turi užsiimti neva tai tokiais mažmožiais, įsitraukę žmonės kraipė galvas: šiais laikais kritikos jau sulaukia ir geri darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius