Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po 15min tyrimo – kreipimasis į prokurorus dėl NŽT vadovybės veiklos

Generalinės prokuratūros prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktoriaus pavaduotojo Tomo Laduko vaidmens užvaldant didelės vertės valstybinės žemės sklypą Vilniuje.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į generalinį prokurorą po 15min tyrimo kreipiasi Seimo narė Agnė Bilotaitė. Politikė prašo išaiškinti, ar teisėtai T.Laduko žmona su artimaisiais įgijo teisę į dideles žemės valdas Karoliniškėse, prie „Sodros“ biurų pastato.

„Žurnalistinis tyrimas sukėlė nemažai klausimų, ar teisėtai valstybinės žemės sklypas atiteko privatiems asmenims. Prašome patikrinti, ar NŽT vienas iš vadovų T.Ladukas, disponuodamas kitiems asmenims neprieinama informacija, neviršijo savo kompetencijos ribų ir ar teisėtai minėtas žemės sklypas atiteko minėto asmens šeimai“, – trečiadienį išplatintame pranešime teigia A.Bilotaitė.

Kaip jau skelbėmė, pernai kovą centrinė NŽT vadovybė inicijavo sklypo Laisvės pr. 26 įtraukimą į sąrašus sklypų, dalinamų gyventojams atkuriant nuosavybės teises į sovietmečiu nusavintą turtą. Jau po kelių savaičių būtent šį sklypą pasirinko T.Laduko žmona su artimaisiais.

Sklypas po kelių mėnesių buvo parduotas nekilnojamojo turto vystytojams, čia planuojama statyti naują prekybos centrą „Maxima“. Žemės pardavimo sandorio T.Ladukas nedeklaravo, nors privalėjo tai padaryti.

Praėjus porai dienų po pokalbio su 15min žurnalistu, NŽT direktoriaus pavaduotojas ištesėjo pažadą papildyti savo interesų deklaraciją. Dabar ten nurodoma, kad jo sutuoktinė už savo sklypo dalį – maždaug 9 arus žemės – gavo 150 tūkst. eurų.

Žemės ūkio ministerija taip pat reaguoja į 15min paviešintus faktus. Praėjusią savaitę paskelbta, jog dėl T.Laduko vaidmens sklypo Laisvės prospekte istorijoje pradedamas vidinis patikrinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius