Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 22

Po atviros sostinės taksistų išpažinties „15min“ Vilniaus taksi įmonėms gresia patikrinimai

Po „15min“ straipsnio, kuriame sostinėje dirbantys taksistai atvirai papasakojo apie netvarką taksi versle, Vilniaus miesto savivaldybės atstovai kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją, prašydami patikrinti, ar taksi paslaugas teikiančios įmonės nevengia mokesčių.
Taksi
Taksi. / 15min.lt nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybė raštu kreipėsi į Valstybinės darbo inspekcijos Vilniaus skyrių ir Vilniaus apskrities Valstybinę mokesčių inspekciją su raginimu, atliekant patikrinimus taksi paslaugas teikiančiose įmonėse, ištirti ir žiniasklaidoje pasirodžiusius faktus, kad taksi įmonėse mokamas vadinamasis „automobilio mokestis“, kuris nėra fiksuojamas dokumentuose, taip siekiant slėpti mokesčius. 

Taip pat, kad taksi vairuotojai taksi įmonėse dirba nenormuotą darbo laiką, nors įdarbinti yra 3–4 darbo valandoms per dieną.

Pirmadienį „15min“ paskelbė interviu su dviem Vilniuje dirbančiais taksistais, kuriame jie papasakojo, jog didžiąją laiko dalį vairuotojams tenka dirbti tam, kad darbdaviui sumokėtų kartais net kelis tūkstančius litų siekiantį mokestį.

Vilniaus miesto savivaldybė kartu su policija, Valstybine mokesčių inspekcija ir Valstybine darbo inspekcija, tikrinę taksi paslaugas teikiančius vairuotojus, per mėnesį, nuo spalio 14 iki lapkričio 14 dienos, užfiksavo 324 pažeidimus arba kasdien vidutiniškai buvo užfiksuojama po 11 taksi pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius