Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 23

Po D.Grybauskaitės raginimų VSAT stiprina pasieniečių pasirengimą naudotis ginklais

Valstybės sienos apsaugos tarnyboje (VSAT) bus peržiūrimi mokymų, susijusių su ginklų panaudojimu, planai, pasieniečiams priminta ginklų naudojimo tvarka.
VSAT pareigūnai
VSAT pareigūnai / VSAT nuotr.

Kaip pranešė VSAT, tarnybos vadas Renatas Požėla atsakingiems pareigūnams ir padaliniams pirmadienį taip pat nurodė peržiūrėti planus mokymų, kuriuose pasieniečiai įgyja teorinių ir praktinių ginkluotės panaudojimo, asmenų konvojavimo taktikos žinių.

„Ypač didelis dėmesys bus atkreipiamas užtikrinant precizišką teisės aktų reikalavimų laikymąsi ginklo panaudojimo atvejais. Taip pat duotas pavedimas darsyk imtis visų būtinų priemonių, kad VSAT pareigūnai griežtai laikytųsi šaunamojo ginklo panaudojimo prieš transporto priemones ir asmenis tvarkos reikalavimų“, – nurodoma VSAT pranešime.

R.Požėla taip pat pabrėžė VSAT rinktinių vadovų atsakomybę imantis priemonių užkardant incidentus jų pavaldiniams panaudojant tarnybinius ginklus.

LR Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ R. Dačkus/Prezidentė susitinka su viešąjį saugumą užtikrinančių tarnybų vadovais
LR Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ R. Dačkus/Prezidentė susitinka su viešąjį saugumą užtikrinančių tarnybų vadovais

Pirmadienį susitikusi su VSAT, policijos bei policijos specialiųjų operacijų rinktinės „Aras“, Viešojo saugumo tarnybos vadovais prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino skirti daugiau dėmesio pareigūnų mokymams, praktiniam rengimui, krizinių situacijų simuliacijoms, ginklo ir streso valdymui, motyvavimui.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pranešė, jog perskirsčius ginkluotę policija atsisakys karinių „Kalašnikovo“ automatų ir taip pat daugiau dėmesio skirs pareigūnų rengimui, mokymams, reagavimu į įvairias situacijas.

Šis sprendimas priimtas po dviejų incidentų Vilniuje, kai vienas pareigūnas netyčia peršovė benamiui koją, o kitas leido įtariamajam pagrobti automatą ir su juo pasprukti. Bėglys buvo sulaikytas po penkių valandų, jo paieškoms pasitelkta apie 3 tūkst. pareigūnų.

Policininkams „Kalašnikovo“ automatai buvo išduoti po prieš pusantros savaitės įvykusių ginkluotų išpuolių Paryžiuje, kuomet žuvo apie 130 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius