Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 23

Po devynių mėnesių nušalinimo prie Respublikinės Panevėžio ligoninės vairo grįžta Ivanas Dorošas

Antradienį į darbą sugrįš Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Ivanas Dorošas. Devynis mėnesius Panevėžio ligoninėje užtrukusi bevaldystė baigiasi, rašo JP.lt.
Ivanas Dorošas atvestas į teismą
Ivanas Dorošas atvestas į teismą / 15min.lt nuotr.

Antradienį į Respublikinės Panevėžio ligoninės direktoriaus postą grįžta prieš gerus devynis mėnesius teisėsaugos pareigūnų nuo pareigų nušalintas I.Dorošas, kuriam per tą laiką jokie oficialūs kaltinimai taip ir nebuvo pareikšti.

Džiaugiuosi, jaučiuosi labai gerai, kad pagaliau galiu grįžti į darbą.

„Džiaugiuosi, jaučiuosi labai gerai, kad pagaliau galiu grįžti į darbą“, – naujienų portalui JP sakė I. Dorošas.

Jis teigė jokių oficialių dokumentų apie tyrimo eigą, teisėsaugos priimtus sprendimus nėra gavęs ir net nežino, kas tiriama. Tačiau Panevėžio ligoninės vadovas teigė, jog laiko tyrimui atlikti buvo pakankamai. I.Dorošas sakė praėjusią savaitę sulaukė skambučio iš prokuratūros, kad nušalinimas baigėsi ir jis gali grįžti į darbą.

Pasiteiravus, ar nesigaili, kad 2013 metais kandidatavo į Panevėžio ligoninės vadovo postą (ir konkursą laimėjo), nors puikiai žinojo apie ten nusistovėjusią tvarką, I.Dorošas sakė dėl nieko nesigailintis ir tai priimantis kaip gyvenimo pamoką, tačiau besijaučiantis neteisingai apkaltintas, apjuodintas ir netgi apspjaudytas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Respublikinė Panevėžio ligoninė

„Dabar įsitikinau, kas yra tikri draugai, tačiau aš dirbsiu tą darbą, kurį pradėjau, kad Panevėžio ligoninė tikrai taptų Respublikine.

Ką nors pradėjęs niekad nesustoju pusiaukelėje.

Ką nors pradėjęs niekad nesustoju pusiaukelėje. Be to, jaučiu ir turiu ne tik ministerijos, bet ir kolektyvo palaikymą“, – JP teigė I.Dorošas.

Šių metų sausį prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai buvo pradėję ikiteisminį tyrimą dėl neskaidrių Panevėžio ligoninės vadovo veiksmų. Jam buvo pateikti įtarimai piktnaudžiaujant tarnybine padėtimi vykdant viešuosius pirkimus, susijusius su įstaigos statybos ir remonto darbais bei įsigyjant medicinos įrangą.

Sausio 21 d. I.Dorošui buvo skirtas suėmimas mėnesiui. Vasario 20-ąją teismas suėmimo termino nebepratęsė. Tada I.Dorošas už 10 tūkst. Eur užstatą buvo išleistas į laisvę, tačiau jam buvo skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, buvo paimti asmens tapatybės dokumentai.

Teismas jį 6 mėnesiams buvo nušalinęs nuo Panevėžio ligoninės vadovo pareigų. Tada ji grįžo į Jonavos ligoninę, kuriai atidavė 27 metus ir dirbo chirurgu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius