2011 08 22

Po incidento dėl Baltarusijos būtina gerinti koordinavimą tarp valstybės institucijų – prezidentė

Po duomenų Baltarusijai perdavimo skandalo būtina gerinti koordinavimą tarp valstybės institucijų, pirmadienį pareiškė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Baltarusijos vėliava
Baltarusijos vėliava / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Vyriausybėje sukurta darbo grupė turės įvertinti ir apspręsti, kad tokie įvykiai ateityje nepasikartotų ir kad koordinavimas tarp valstybės institucijų būtų vykdomas atsakingiau ir kokybiškiau“, – pirmadienį žurnalistams sakė prezidentė.

D.Grybauskaitė teigė, kad užsienio reikalų ir teisingumo ministrai jaučia atsakomybę dėl to, kad Minskui buvo perduoti bankiniai duomenys apie žmogaus teisių aktyvistą Alesį Beliackį.

„Asmeniškai kalbėjausi su abiem ministrais, ir tokią atsakomybę jie jaučia“, – sakė prezidentė.

Teisingumo ir užsienio reikalų ministrai sulaukė daug kritikos, kai paaiškėjo, kad Lietuva perdavė Minskui duomenis apie nevyriausybinės organizacijos „Vesna“ vadovą A.Beliackį, kuris šį mėnesį buvo sulaikytas Minske ir apkaltintas mokesčių slėpimu.

Teisingumo ministerija aiškino neturėjusi jokios informacijos, kad pagal dvišalę sutartį Baltarusijai perduodama medžiaga susijusi su žmogaus teisių gynėjais. Lietuvos pareigūnai atsiprašė A.Beliackio artimųjų dėl įvykusio incidento, o Teisingumo ministerijos Tarptautinės teisės departamento vadovė Aušra Bernotienė nusprendė atsistatydinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius