Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 14

Po Lietuvos kariuomenę įžeidžiančių verslininko Viliaus Kaikario žodžių Rasa Juknevičienė jam grasina teismais

Ketvirtadienio vakarą LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ verslininkas Vilius Kaikaris pažėrė daugelį papiktinusių minčių dėl Rusijos karo veiksmų Kryme ir Lietuvos reakcijos į padėtį Ukrainoje. Seimo narė ir buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė net pagrasino jį paduoti į teismą dėl patyčių iš Lietuvos kariuomenės.
Rasa Juknevičienė
Rasa Juknevičienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Kaikaris, atsakydamas į laidos vedėjo Edmundo Jakilaičio klausimus apie galimą žalą tiek jo paties įmonėms, tiek šalies ekonomikai, jeigu maisto produktų eksportas į Rusiją sustos, žodžių nesirinko. „Mes savo įmonėje kaip nors susitvarkysime, žmonių neatleisime, bet žmonės, kurie dirba eksporto srityje, galės pamiršti apie premijas. Čia tik pavyzdys. Situacija išties grėsminga. Manau, kad už aršius politikų pasisakymus tauta turės kentėti. Mes dabar pasėsime javus, o politikai tegul galvoja, nes rudenį atvažiuosime su traktoriais ir nugriausime Seimą, Prezidentūrą. Gal bus Maidanas ir Lietuvoje, nes jau nusibodo  klausytis tų nesąmonių“, – pareiškė jis.

Nesusilaikė verslininkas nesukritikavęs ir Lietuvos kariuomenės: „Jeigu mes turėtume armiją, su kuria, kaip Vytauto Didžiojo laikais, galima būtų papūsti prieš Maskvą, tai aš dar suprasčiau. Dabar mes neturime nei armijos, nei finansinių galimybių. Negalime kalbėti nei apie tankus, nei apie patrankas. Galėsime jas sviestu tepti, kai neturėsime kur jo dėti, galėsime sūrį susikišti ten, kur nesueina. Va tada sėdėsime ir galvosime, ką padarėme.“

Verslininko V.Kaikario patyčios prieš Lietuvos kariuomenę LRT laidoje, beje, lygiai tokiais pačiais žodžiais, kokius informaciniam karui naudoja ir Kremliaus propagandistai, yra riba, po kurios Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas turėtų pasakyti – gana, – pareiškė Rasa Juknevičienė.

Pastarieji žodžiai itin papiktino Seimo narę R.Juknevičienę. Ji socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė, kad Lietuvos kariuomenė yra verta kiekvieno lietuvio, kiekvieno Lietuvos piliečio pasididžiavimo ir dauguma žmonių ja tikrai didžiuojasi.

„Tačiau nuo pat atsikūrimo 1990 metais, Lietuvos kariuomenė, savanoriai patiria priešiškas informacines atakas, o taip pat patyčias iš kai kurių vietinių politikų ir veikėjų. Lietuvos kariuomenė yra nuolatinių Kremliaus informacinių atakų taikinys. Kai tyčiojasi priešai, visi supranta, kad tai yra sudėtinė karo dalis ir atsakas yra atitinkamas.

Tačiau verslininko V.Kaikario patyčios prieš Lietuvos kariuomenę LRT laidoje, beje, lygiai tokiais pačiais žodžiais, kokius informaciniam karui naudoja ir Kremliaus propagandistai, yra riba, po kurios krašto apsaugos ministras Juozas Olekas turėtų pasakyti – gana. Būtina pareikalauti, kad karo Europoje akivaizdoje V.Putino politiką Lietuvoje atstovaujantis Lietuvos pilietis nedelsiant viešai atsiprašytų, o jei to nepadarys, siūlau paduoti jį į teismą“, – pareiškė buvusi krašto apsaugos ministrė.

Ji pažadėjo tokį kreipimąsi nusiųsti į ministeriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius