Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 04

Po miltų skandalo atsistatydinusį Vilių Martusevičių Darbo partija keičia į Saulių Jakimavičių

Penktadienio vakarą susirinkusi Darbo partijos taryba nusprendė, kad po maisto nepasiturintiems pirkimo konkurso atsistatydinusį žemės ūkio viceministrą Vilių Martusevičių pakeis Saulius Jakimavičius, Darbo partijos Jonavos skyriaus pirmininkas ir Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės patarėjas.
Vilius Martusevičius
Vilius Martusevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Viceministru siūlomą kandidatą Saulių Jakimavičių dar vertins STT, sprendimą dėl jo priėmimo į darbą priims žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Sauliaus Jakimavičiaus „facebook“ paskyros nuotr./Saulius Jakimavičius
Sauliaus Jakimavičiaus „facebook“ paskyros nuotr./Saulius Jakimavičius

Buvęs žemės ūkio viceministras V.Martusevičiaus atsistatydinimo prašymą pateikė vasario 8 dieną po to, kai 15min pranešė apie galimai neskaidriai vykdytą maisto nepasiturintiems pirkimą.

Generalinė prokuratūra yra pradėjusi tyrimą dėl galimo sukčiavimo ir tiria, ar Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra, kurios valdybos pirmininkas buvo V.Martusevičius, ne per brangiai pirko maistą skurstantiesiems.

V.Baltraitienė tuomet sakė, kad V.Martusevičius ir agentūros vadovybė turėtų prisiimti atsakomybę dėl per brangiai nupirktų produktų.

Ji taip pat pabrėžė, kad priimant sprendimus dėl konservų pirkimų, V.Martusevičius turėjo nusišalinti, nes praeityje yra dirbęs koncerno „Vikonda“ valdomoje bendrovėje „Kėdainių agrofirma“.

V.Baltraitienė naują patarėją, užimsiantį S.Jakimavičiaus vietą, galės rinktis be partijos pritarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius