Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 27

Po nelaimės, kurioje pastato konstrukcijos užgriuvo dviratininkus, Kauno meras ragina griežtinti baudas neprižiūrimų namų savininkams

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ragina griežtinti baudas neprižiūrimų pastatų savininkams. 15min.lt jau rašė apie nelaimę, kai apleisto pastato konstrukcijos per audrą užgriuvo Čekijos dviratininkus.
Konstrukcijos užgriuvo 20 dviratininkų
Konstrukcijos užgriuvo 20 dviratininkų / kedainietis.lt nuotr.

Tai miesto vadovas pareiškė po tragiško įvykio, kai Kauno rajone ant grupės Čekijos dviratininkų užgriuvo apleistas pastatas, kuriame skautų grupė ieškojo prieglobsčio nuo stipraus lietaus.

A.Kupčinsko teigimu, Kaune taip pat daugėja apleistų pastatų, tačiau savivaldybė neturi instrumentų šią padėtį pakeisti.

„Neprižiūrimų pastatų savininkai dabar gali būti įspėti, nubausti iki 500 litų bauda, tačiau teismai baudas dažniausiai panaikina. Esu kreipęsis į Aplinkos ministeriją, kad būtų nustatytos baudos padidintos iki 10 tūkstančių litų, panašiai kaip Latvijoje ar kitose ES valstybėse. Tikiuosi, kad ministerija pakartotinai įvertins šį siūlymą ir dėl jo apsispręs“, – pareiškė A.Kupčinskas.Neprižiūrimų pastatų savininkai dabar gali būti įspėti, nubausti iki 500 litų bauda.

Anot savivaldybės pranešimo, Kaunas dabar yra nepavydėtinoje situacijoje dėl kelių apleistų pastatų – pavyzdžiui, Nacionalinė žemės tarnyba uždraudė privatizuoti buvusią žydų ligoninę, nes ji yra Kultūros vertybių apsaugos zonoje.

Kauno miesto savivaldybės Turto skyriaus specialistai yra užregistravę apie šimtą apleistų pastatų. 
 
Visos Kauno naujienos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius