Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 26

Po Seimo langais „laižėsi“ jaunuoliai, pasipiktinę homofobija Lietuvoje

Ketvirtadienio pavakarę prie Seimo rūmų homoseksualams tolerantiški jaunuoliai surengė akciją „Bučiniai kovai su homofobija“, kurios metu keliolika vaikinų ir merginų atvirai bučiavosi su tos pačios lyties atstovais tiesiai po parlamento langais.
Studentų „Bučiniai kovai su homofobija“
Studentų „Bučiniai kovai su homofobija“ / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Į aikštę prie Seimo subėgo keliolika jaunuolių, kurių nugaras puošė tokie užrašai, kaip „Lesbė“, „Pederastas“, „Iškrypėlis“, „Gaidys“ anglų bei lietuvių kalbomis. Netrukus kelios poros vaikinų ir merginų puolė glamonėtis ir bučiuotis. Iš pradžių po du, vėliau – ir po tris. „Sharing is caring“, – sušuko trys merginos, prieš suglausdamos lūpas (angl. „Dalintis reiškia rūpintis“).

Mes norime parodyti, kad gali būti ir vienalytės šeimos, – sakė V.Juknelis.Po kelių intymių minučių jaunuoliai patraukė arčiau Seimo ir tęsė „bučinių akciją“ prie pat senuosius Seimo rūmus juosiančios tvoros bei parlamento ženklo.

Vykstant akcijai, Seimo rūmų prieigose pasirodė ir parlamento apsauginiai. Tačiau juos sudomino ne intymi akcija, o neleistinoje vietoje žurnalistų pastatytas automobilis. Jį patraukus, apsauginiai grįžo į Seimo rūmus.

Akcija nesudomino ir parlamentarų – pabendrauti su tolerantiškais jaunuoliais nepanoro nė vienas Seimo narys, mat tuo metu vyko plenarinis posėdis. Abejingai jaunuolius nužvelgė ir pro šalį atsitiktinai ėjęs „tvarkietis“ Julius Veselka.

Akciją organizavo žmogaus teisių aktyvistai iš Lenkijos, Baltijos ir Šiaurės šalių. Tos pačios lyties atstovų bučiniais prie Seimo jie siekė atkreipti dėmesį į negerbiamas žmogaus teises Lietuvoje. Pavyzdžiui, jie piktinosi Seimo priimtais Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos įstatymo pakeitimais, kuriais numatoma drausti informaciją apie homoseksualizmą. Numatoma, jog minėti įstatymo pakeitimai įsigalios kovo mėnesį.

„Mes, studentai, sumanėme surengti šią akciją kaip protestą prieš homofobiškus įstatymus Lietuvoje. Norime parodyti, kad visuomenė nėra tokia homofobiška, kaip mano Seimas“, – žurnalistams teigė vienas akcijos organizatorių Vilmantas Juknelis.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Vienas akcijos organizatorių Vilmantas Juknelis
V.Juknelis

Jis teigė, jog į parlamentarus nebuvo kreiptasi, o akcija daugiau parodomoji, ja siekiama atkreipti visuomenės bei žiniasklaidos dėmesį į homoseksualų problemas Lietuvoje.

„Ne tik dėl nepilnamečių apsaugos įstatymo, bet ir dėl šeimos koncepcijos, kuri egzistuoja Lietuvoje. Šiuo metu įtvirtinta, kad šeima yra vyras ir moteris. Mes norime parodyti, kad tai negali būti kažkokiomis įstatymų normomis reguliuojama, kad gali būti ir vienalytės šeimos, ir jos turi teisę į šeimą“, – sakė V.Juknelis.

Jis priminė, jog kitąmet gegužės mėnesį Vilniuje numatoma organizuoti homoseksualų paradą „Baltic pride“ ir užsiminė, jog panašių akcijų gali būti organizuojama ir daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius