Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 11

Po širdies priepuolio Glaveckui – ir smūgis per kišenę

Vasarą Aliaskoje (JAV) atostogavusiam Seimo nariui Kęstučiui Glaveckui buvo atlikta širdies operacija, po kurios politiką pasivijo šimtatūkstantinės sąskaitos už gydymą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Anot K.Glavecko – prieš NT mokestį bus lygūs ir prezidentas, ir pensininkas.
K.Glaveckas / Martyno Vizbelio/Scanpix nuotr.

Nuvykusį į Aliaską pameškerioti 60 metų K.Glavecką jau antrą atostogų dieną ištiko širdies priepuolis. Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovui JAV medikai Ankoridžo ligoninėje atliko širdies šuntavimo operaciją, buvo  implantuotas širdies stimuliatorius, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Teigiama, kad gydymas Ankoridžo ligoninėje kainavo maždaug 760 tūkstančių litų. Brangiai atsiėjo ir parlamentaro perskraidinimas sraigtasparniu iš įvykio vietos iki ligoninės.  Visoms šioms išlaidoms K.Glavecko draudimo nepakako, todėl dabar jam esą tenka sukti galvą, kaip atsiskaityti su JAV medikais.

Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas teigė, kad K.Glaveckas neturi galimybių tikėtis valstybės pagalbos.

Kad K.Glaveckas ieško, kas galėtų apmokėti jo gydymo išlaidas Aliaskoje, politikos užkulisiuose kalbama ne pirmą dieną. „Lietuvos ryto“ šaltiniai Vyriausybėje teigė, jog parlamentaras prašęs užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko, kad šis rastų kokią nors galimybę apmokėti gydymo sąskaitas. Ministras esą buvo davęs nurodymą savo pavaldiniams bandyti ieškoti galimybių padėti Seimo nariui. Gavę tokį įpareigojimą šie sutriko. Taip pat buvo teigiama, kad Užsienio reikalų ministerijos pareigūnai ir pats ministras prašę pagalbos Lietuvos ambasadoriaus JAV Audriaus Brūzgos – gal jis galėtų kreiptis pagalbos į Lietuvos garbės konsulus Amerikoje.

Vyriausybėje taip pat kalbėta, kad už gydymą Aliaskoje parlamentarui gali tekti pačiam susimokėti apie 500 tūkst. litų. Su „Lietuvos rytu“ kalbėdamas K.Glaveckas neneigė ieškojęs pagalbos Užsienio reikalų ministerijoje. „V.Ušacko prašiau tarpininkauti aiškinantis su Aliaskos ligonine dėl gydymo įkainių, kurie, mano galva, tikrai nepagrįstai išpūsti, – sakė K.Glaveckas. – Ministras sužinojo, kad mano turimo draudimo turėtų pakakti. Daugiau aš nieko neprašiau.“

K.Glaveckas teigė, jog prieš išvykdamas pažvejoti į JAV turėjo „PZU Lietuvos“ bei „SOS International“ draudimą.  „Iš viso mano draudimas siekė 130 tūkst. eurų (448 tūkst. litų)“, – teigė politikas.

Tačiau „PZU Lietuvos“ Asmens žalų skyriaus vadovas Ronaldas Gizickas aiškino kitaip.  „K.Glaveckas iš tikrųjų mūsų bendrovėje draudimo nepirko, o turėjo „DnB NORD“ banko kredito kortelę, kuri garantavo tik „PZU Lietuvos“ kelionės draudimą. Turėdamas „DnB NORD“ kredito kortelę K.Glaveckas kelionėje galėjo tikėtis draudimo už 65 tūkst. eurų. Vykstant į Ameriką, o juolab į Aliaską, reikėjo turėti rimtą sveikatos, o ne tik kelionės draudimą“, – sakė R.Gizickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius