-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 02

Po skandalo dėl į sukarintas stovyklas vežtų Vilniaus vaikų – griežtesnė mokyklų kontrolė

Po spalį kilusio skandalo, kad Vilniaus moksleiviai buvo vežami į sukarintas stovyklas užsienyje, sostinės savivaldybė pagaliau ėmėsi veiksmų. Nuspręsta reikalauti, kad mokyklos apie išvykas į užsienį informuotų savivaldybę.
Lietuvos moksleiviai Rusijos karinėje stovykloje „Sojuz“.
Lietuvos moksleiviai Rusijos karinėje stovykloje „Sojuz“. / „Facebook“ nuotr.

„Vilniaus miesto savivaldybėje sudaryta komisija, išnagrinėjusi Vilniaus Sofijos Kovalevskajos vidurinės mokyklos ir Vasilijaus Kačalovo gimnazijos vadovų veiksmus ir aplinkybes, kuriomis šią vasarą sostinės moksleiviai vyko į sukarintas stovyklas, nusprendė įpareigoti visas sostinės mokyklas apie išvykas į užsienį informuoti savivaldybę“, – teigiama savivaldybės pranešime spaudai.

Kad panašių situacijų būtų išvengta ateityje, bendrojo ugdymo įstaigų vadovai nuo šiol turės informuoti savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamentą apie visas planuojamas mokyklos išvykas į ne Europos Sąjungos ir NATO šalis. Dalyvauti išvykose bus galima tik gavus pritarimą.

Komisija mokyklų vadovus įspėjo ir įpareigojo atitinkamai įvertinti su tyrimu susijusių mokytojų atsakomybę. Komisijos nuomone, pedagogai privalėjo kartu su vadovais nuodugniai išanalizuoti kvietimo dalyvauti užsienio šalies organizuojamame renginyje turinį, programą ir tikslus.

„Vilniaus miesto savivaldybė atkreipia dėmesį, kad šių išvykų buvo galima išvengti, jei Valstybės saugumo departamentas, turėjęs išankstinę informaciją, būtų informavęs savivaldybę ar mokyklų vadovus. Į Vilniaus miesto mero A.Zuoko užklausą, kodėl tai nebuvo padaryta, VSD atsakė, kad informuoti privalo tik Švietimo ir mokslo ministeriją. Vilniaus miesto savivaldybės nuomone, toks darbo organizavimas neatitinka šios dienos realijų. Tikimasi, kad ateityje institucijos efektyviau bendradarbiaus keičiantis informacija“, – rašoma pranešime.

Skandalas dėl į sukarintas stovyklas Rusijoje vykusius Vilniaus moksleivius kilo po 15min.lt straipsnio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius