Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 28 /16:06

Po tragedijos Rygoje Lietuvos ugniagesiai priešgaisrinės saugos pažeidimų rado 54 pastatuose

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), patikrinęs Lietuvos prekybos centrų ir visuomeninių objektų saugumą, daugiau nei 50-yje jų rado priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimų.
Nelaimė Rygoje
Patikrinimai Lietuvoje pradėti po tragedijos Rygoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„54 statiniuose buvo nustatyti tam tikri priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimai. Likusiuose pastatuose pažeidimų nerasta“, – sakė ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė departamento atstovas Audrius Čiuplys. Jis neatskleidė, kam priklauso ar kas nuomoja šiuos pastatus.

Anot jo, buvo patikrinti iš viso 402 statiniai, 54 pastatų valdytojams surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai, o baudos jiems gali svyruoti nuo 100 iki 2 tūkst. litų.

Iš 402-jų patikrintų objektų 303 statiniai buvo prekybos, kurių plotas viršijo 2 tūkst. kvadratinių metrų, likę – kultūros ir sporto paskirties objektai.

„Kadangi patikrinimo apimtis buvo susijusi daugiausiai su nelaimingu įvykiu Rygoje, didžiausias dėmesys buvo atkreiptas į evakuacijos kelius – ar jie yra tinkamai pažymėti, ar nėra užkrauti, neuždaryti išėjimai ten, kur priklauso, ar veikia visos aktyvios gaisrų aptikimo ir gesinimo sistemos“, – kalbėjo A.Čiuplys.

Anto jo, tikrinta, ar darbuotojai tinkamai instruktuojami: „Vienuose pastatuose darbuotojai nebuvo instruktuoti, kituose nebuvo sudarytos sutartys dėl gesinimo sistemų priežiūros, kitur sandėliuose yra neišlaikomi reikalaujami atstumai tarp stelažų. Kai kuriuose prekybos centruose prekybos salėse evakuaciniai praėjimai buvo užkrauti prekėmis.“

Departamento atstovas pažymėjo, kad patikrinimai buvo operatyviniai, o kasmet PAGD atlieka iki 11 tūkst. planinių patikrinimų. Tikrinamų objektų sąraše yra daugiau kaip 24 tūkst. objektų visoje Lietuvoje.

Praėjusią savaitę po Rygoje įvykusios nelaimės, kai sugriuvo prekybos centras „Maxima“ ir žuvo 54 žmonės, VRM įpareigojo PAGD skubiai patikrinti, kaip laikomasi priešgaisrinės saugos taisyklių Lietuvos prekybos centruose ir masinėse žmonių susibūrimo vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius