Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 14

Po tragiškos pavaldinio sukeltos avarijos Nerijus Šiaulys nebenori vadovauti Trakų policijai

Jau svarstomas Trakų rajono policijos komisariato viršininko N.Šiaulio prašymas atleisti jį iš užimamų pareigų.
Nerijus Šiaulys (kairėje) irgi yra priverstas trauktis iš pareigų.
N.Šiaulys (kairėje) yra priverstas trauktis iš Trakų policijos vadovo posto. / Trakų rajono PK nuotr.

Trakų policijos komisariato Viešosios tvarkos ir kelių policijos poskyrio vyresniojo patrulio Sigito Šostako sukeltos avarijos pasekmių vis daugėja.

Pirmadienio popietę paaiškėjo, kad pavaldinio poelgis sugadino karjerą ir tiesioginiam S.Šostako viršininkui.

Trakų rajono policijos komisariato vadovas Nerijus Šiaulys apsilankė sostinėje ir įteikė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybei prašymą atleisti jį iš užimamų pareigų.

Šis prašymas kol kas dar svarstomas. „Sprendimas bus priimtas pasibaigus tarnybiniam patikrinimui“, – žurnalistams pirmadienį sakė N.Šiaulys.

Kaip žinoma, pirmadienį, po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite, apie atsistatydinimą pranešė Lietuvos policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas.

N.Šiauliui apmaudu dėl susiklosčiusios situacijos ir sekmadienį įvykios eismo nelaimės, nes patrulį S.Šostaką komisariato vadovas ligšiol vertino kaip vieną profesionaliausių savo pavaldinių, patikimą darbuotoją.

Spaudimas N.Šiauliui trauktis padidėjo ne tik dėl generalinio komisaro parodyto pavyzdžio, bet ir Vidaus reikalų ministerijos ir Prezidentūros vadovų viešų pareiškimų.

Apie pasitraukimą informavęs generalinis komisaras viešai svarstė, kad atsakomybę dėl tragedijos turi prisiimti ir žemesnės grandies vadovai, tačiau tvirtino, jog jų atsakomybės mastą nustatys vidinis patikrinimas.

Tuo tarpu ministras Raimundas Palaitis pirmadienio rytą pareiškė, kad Trakų policijos vadovas, „jeigu turi garbės“, turėtų pasitraukti nelaukdamas vidinio tyrimo rezultatų.

„Neblaivių pareigūnų diskredituojama sistema turi būti pertvarkyta. Policininkas ne tik darbe, bet ir gyvenime turi būti pavyzdys visuomenei“, – savo griežtą žodį tarė ir prezidentė D.Grybauskaitė.

Iš Nerijaus Šiaulio biografijos:

Gimęs 1970-08-08 Klaipėdos rajone. Išsilavinimas aukštasis, teisinis. 1997 metais baigė M.Romerio universitą, turi teisės magistro kvalifikacinį laipsnį.

N.Šiaulys darbą Vidaus reikalų sistemoje pradėjo 1994–1997 metais dirbo Vilniaus m.VPK Kriminalinės policijos Turtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus jaunesniuoju inspektoriumi;

1998–1999 m. dirbo Mokesčių policijos departamento prie VRM pinigų plovimo prevencijos skyriaus vyriausiuoju inspektoriumi.

1999–2005 m. Vilniaus miesto VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus vyriausiuoju inspektoriumi;

Nuo 2001 m. N.Šiaulys – komisaras inspektorius, nuo 2003 m. komisaras, viršininkas.

2005–2007 m. Vilniaus m. VPK pirmojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas.

2007 m. rugpjūčio 16 d. paskirtas Trakų r. PK viršininku.

Nuo 2009 m. sausio 27 d. eina Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato viršininko pareigas.

Per tarnybos laikotarpį už pavyzdingą tarnybą ir gerus darbo rezultatus N.Šiaulys 23 kartus skatintas premijomis, padėkomis. 2001 m. apdovanotas pasižymėjimo ženklu „Už pavyzdingą tarnybą”, 2004 m. – Vyčio kryžiaus ordino Riterio kryžiumi, 2009 m. – Lietuvos policijos generalinio komisaro vardine dovana.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius