Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 27

Po V.Žirinovskio grasinimų „atsiimti Vilnių ir Klaipėdą“ V.Ušackas pareikalavo Rusijos pozicijos

Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas pareikalavo oficialios Rusijos pozicijos dėl Dūmos deputato Vladimiro Žirinovskio viešų grasinimų televizijoje „atsiimti Vilnių ir Klaipėdą“.
Vygaudas Ušackas
Vygaudas Ušackas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai BNS trečiadienį patvirtino pats ambasadorius.

Šiuos grasinimus Rusijos Liberalų demokratų partijos (RLDP) lyderis V.Žirinovskis išsakė Rusijos pirmuoju kanalu trečiadienį po vidurnakčio rodytuose debatuose, kuriuose dalyvavo ir V.Ušackas.

„Žirinovskiui pagrasinus „atsiimti Vilnių ir Klaipėdą“, pareikalavau oficialios Rusijos pozicijos dėl Lietuvos teritorinio vientisumo gerbimo“, – nurodė V.Ušackas.

Jis pabrėžė, kad Užsienio reikalų ministerijos (URM) Informacijos ir spaudos departamento direktoriaus pavaduotoja Marija Zacharova dar laidoje „Momento struktūra“ į jo pateiktą klausimą atsakė, kad tai yra „privati V.Žirinovskio nuomonė“.

Be M.Zacharovos ir V.Žirinovskio laidoje taip pat dalyvavo radijo stoties „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas, Rusijos politologas Sergejus Karaganovas, politologas iš Kijevo Večiaslavas Kovtunas.

Pasak V.Ušacko, apie V.Žirinovskio dalyvavimą laidoje jam buvo pranešta tik likus kelioms valandoms iki laidos.

„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Žirinovskis
„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Žirinovskis

„Iškart suabejojau dėl savo dalyvavimo tokioje klounadoje, kuri paprastai vyksta su juo. Bet tai padariau gerbdamas vedėjo Valerijaus Fadejevo kvietimą, kuris jau buvo derinamas 5-6 mėnesius. Mano patarėjai ir vietos žurnalistai laidą vertina kaip vieną ramesnių ir intelektualesnių laidų, bet ji pavirto į klounadą, kai V.Žirinovskiui buvo suteikta išskirtinė vieta ir galimybės reikštis – jis ėmė sklaidytis įvairiausiais grasinimais „atsiimti Ukrainą“, taip pat atsiimti „Vilnių ir Klaipėdą, kurie nepriklauso Lietuvai“.Tai išprovokavo mano neišvengiamą reakciją, pasipiktinimą. Pasakiau, kad tikiuosi, jog tai nėra oficiali Rusijos, prezidento Vladimiro Putino pozicija“, – telefonu iš Rusijos BNS sakė ES ambasadorius.

Pasak jo, laida yra žiūrima milijonų žmonių, tad joje formuojama ir visuomenės nuomonė.

Pasak V.Ušacko, laida yra žiūrima milijonų žmonių, tad joje formuojama ir visuomenės nuomonė.

V.Ušackas sakė abejojantis, kad V.Žirinovskio provokatyvūs pasisakymai iš tiesų atspindi Kremliaus ketinimus. Tačiau jis patvirtino laukiantis, kad į šiuos pareiškimus sureaguos ir pats Kremlius, taip pat tikisi ir aukščiausių Lietuvos vadovų reakcijos.

„Aišku, hibridinio karo sąlygomis viskas yra įmanoma. Aš manau, kad jis neišsako Kremliaus pozicijos, bet jo tokie provokaciniai teiginiai, kurie skiepija agresiją ir neapykantą, be abejonės, turėtų susilaukti, tikiuosi, ir Rusijos oficialios valdžios reakcijos. Tikiuosi, kad pažiūrėję ir įvertinę tą laidą, dėmesį į tai atkreips ir Lietuvos aukščiausi atstovai. Manau, tai yra platesnis klausimas, kurį reikėtų kelti“, – sakė ambasadorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius