-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 15

Poilsio parkas atgis naujam gyvenimui

Kitapus Klaipėdos universiteto esančiame Kultūros ir poilsio parke jau šiemet turėtų pradėti burgzti įvairi technika ir užvirti tvarkymo darbai.
Daugelį metų netvarkytas parkas atgims naujai, bus sutvarkyti takeliai, infrastruktūra.
Daugelį metų netvarkytas parkas atgims naujai, bus sutvarkyti takeliai, infrastruktūra. / 15min nuotr.

Kadaise šis parkas buvo kupinas klegesio, o prie čia veikusių karuselių nusidriekdavo eilės. Prieš daugybę metų nusidėvėjusios ir aplaužytos sūpynės buvo išmontuotos. Susidėvėjo ir čia esantys takeliai, suoliukai, želdynai išsiplėtė ir parkas neteko estetinio vaizdo.

Greitu laiku šis parkas bus prikeltas naujam gyvenimui. 28 hektarų ploto parko detalusis planas patvirtintas dar 2004 metų vasarą. Parengta ir galimybių studija,  numatanti daugelį metų neliestą zoną atgaivinti ir čia įkurti ramaus šeimos poilsio vietą be triukšmingų atrakcionų.

Darbų pradžia – paaiškėjus rangovui

Pasak Klaipėdos savivaldybės Verslo ir investicijų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, iki vasaros turėtų paaiškėti rangovas, tvarkysiantis parką. Pasirašius sutartį pagaliau prasidės darbai.

„Pradžioje prasidėtų aplinkos tvarkymo darbai – augalų iškirtimas ir naujų atsodinimas, būtų klojami nauji vandens, elektros, apšvietimo tinklai, atsirastų nauji takeliai, suoliukai, šiukšliadėžės“, – vardijo vedėja.
Anksčiau veikusių atrakcionų vietose atsirastų keletas aikštelių, pritaikytų vaikams, jaunimui ir kitiems miestiečiams.
Planuojama, kad anksčiau veikusių atrakcionų vietose atsirastų keletas aikštelių, pritaikytų vaikams, jaunimui ir kitiems miestiečiams. Planuojama, kad parke būtų sūpynės, teniso aikštelė, vieta riedutininkams, krepšinio mėgėjams. „Aikštelės numatytos, bet dar neaišku, kaip bus, joms gali nepakakti lėšų. Svarbiausia atkurti bent takų tinklą, atsodinti augalus, kad miestiečiams būtų kur ateiti pasivaikščioti, pasivažinėti dviračiais“, – sakė E.Jurkevičienė.

Dar nežinia, kas naująsias aikšteles valdytų, be to, jei jas įrengtų privatus investuotojas, apsilankymas jose būtų mokamas.

Praėjusią savaitę savivaldybė atsakė į paskutinius paraiškos klausimus Europos Sąjungos (ES) lėšoms gauti. Projekto vertė – 3,4 mln. Lt, iš jų ES skirtų 2,9 mln., kitos lėšos būtų savivaldybės. Planuojama, kad parkas būtų sutvarkytas maždaug per metus.

Projektai iš ES lėšų

Iš ES paramos šiemet Klaipėdoje vykdoma ir daugiau projektų. Statoma Klaipėdos arena, jau paskelbtas konkursas „Gintaro“ baseino bei buvusio Tabako fabriko, virsiančio kultūrine erdve rekonstrukcijai, tvarkoma ir keletas uostamiesčio mokyklų, bus pradėtas valyti ir Mumlaukio ežeras.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius