Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 14 /15:23

Pokyčiai Kauno administracijoje: direktoriaus pavaduotoją socialdemokratą Antaną Nesteckį keičia jo bendrapartietis Steponas Vaičikauskas

Neįprastą dieną – trečiadienį – surengtame Kauno miesto tarybos posėdyje buvo pritarta Kauno administracijos direktoriaus socialdemokrato Antano Nesteckio, kuris tapo Seimo nariu, atleidimui iš užimamų pareigų. Kitu balsavimu į jo vietą buvo išrinktas taip pat socialdemokratas Steponas Vaičikauskas, kurio kandidatūrą pasiūlė Jungtinė socialdemokratų ir nepartinių frakcija.
Šiuo metu atostogaujantis S.Vaičikauskas turėtų atgauti praeitų metų vasarą prarastus pinigus.
Steponas Vaičikauskas / 15min.lt/Eriko Ovčarenko nuotr.

Už buvusio Kauno vicemero S.Vaičikausko kandidatūrą balsavo 20, prieš – 12 Tarybos narių. Administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas jis turėtų pradėti eiti gruodžio 3 d., gavus reikiamą Specialiųju tyrimų tarnybos pažymą.

„Su savivaldybės darbo specifika esu gerai susipažinęs, nes turiu pakankamai darbo patirties. Kol kas dar yra derinamos sritys, kurias turėsiu kuruoti. Manau, kad svarbiausia, jog administracijos darbuotojai mažiau politikuotų, o užtikrintų tinkamą tarybos priimtų sprendimų įgyvendinimą“, – teigė S.Vaičikauskas, miesto tarybos nariu buvęs 2007-2011 m.

Skubos tvarka atleisti A.Nesteckį reikėjo, nes planuota, kad pirmasis naujojo Seimo posėdis įvyks ketvirtadienį. Paaiškėjus, kad Seimo posėdis perkeltas į penktadienį, neeilinio posėdžio trečiadienį Kauno taryba nutarė neatšaukti, nors įprastai ji renkasi ketvirtadieniais.

Kauno miesto savivaldybės administracijoje A.Nesteckis dirbo nuo praėjusių metų lapkričio 8 d. Už jo atleidimą balsavo 25 tarybos nariai, 1 susilaikė, 2 balsavo prieš. 2 tarybos nariai nebalsavo visai.

„Darbas savivaldybės administracijoje man buvo nauja patirtis, naujas iššūkis, naujos galimybės realizuoti save ir prisidėti prie miestiečiams iškilusių problemų sprendimų. Manau, kad dalį keliamų užduočių pavyko atlikti. Pastebėjau, kad dirbant kartu, siekiant bendro rezultato, galima padaryti daug“, – kalbėjo A.Nesteckis.

Seimo nare tapo dar viena socialdemokratė Kauno tarybos narė, mero pavaduotoja Orinta Leiputė. Ją pakeisti Taryboje turėtų Vasilijus Popovas.

Vietos Seime A.Nesteckiui ir O.Leiputei atsirado į Seimą atsisakius eiti Europos parlamento  nariams Vilijai Blinkevičiūtei ir Zigmantui Balčyčiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius