Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 20

Pokyčiai Vilniaus savivaldybėje: Artūro Zuoko šalininkai keičia vieni kitus

Vilniaus taryboje numatomi šiokie tokie pokyčiai – jos nariu taps buvęs Seimo narys Žilvinas Šilgalis. Jis pakeis kitą mero Artūro Zuoko šalininką ir frakcijos „Taip“ narį Miroslavą Monkevičių, kuris savivaldybėje turės naujas pareigas.
Žilvinas Šilgalis
Žilvinas Šilgalis pakeis M.Monkevičių, bet ir pastarajam vietos Vilniaus savivaldybėje atsirado. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ištikimas A.Zuoko sekėjas M.Monkevičius savivaldybės koridoriuose bus dar dažnesnis svečias negu iki šiol. Oficialiai paskelbta, kad jis tarybos nario mandato atsisakė dėl nesuderinamų pareigų savivaldybėje. Paklaustas, ar taps Vilniaus tarybos sekretoriumi, M.Monkevičius teigė, kad kalbėti viešai apie tai jis nenorįs ir tokios žinios negalįs nei patvirtinti, nei paneigti.

„Pagal įstatymus aš pretenduoju į pareigas, kurios yra nesuderinamos su tarybos nario veikla. Laikas parodys, kol nėra viskas padaryta, nelabai norėtųsi iš anksto kalbėti“, – apie naująsias pareigas kalbėti nepanoro M.Monkevičius.

Miroslavas Monkevičius
Miroslavas Monkevičius

Tiesa, kolegoms taryboje jokia paslaptis, kokias pareigas jau netrukus užims M.Monkevičius. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas Vidas Urbonavičius patvirtino, kad jie jau buvo informuoti, jog būtent M.Monkevičius taps naujuoju tarybos sekretoriumi. Jį paskyrė meras A.Zuokas, nes tai politinio pasitikėjimo pareigos, tad tam nereikia tarybos pritarimo.

Iki šiol tarybos sekretoriaus pareigas užėmė taip pat ne vienerius metus dar praeitose kadencijose su A.Zuoku dirbęs Virginijus Dastikas. Jam savivaldybėje atsirado kita vieta – jis artimiausiu metu užims Aplinkos ir energetikos departamento direktoriaus kėdę, kuri įkūrus šį departamentą 2011 metais buvo tuščia.

Šios pareigos V.Dastikui nebus naujovė – jis 1999–2007 metais ėjo savivaldybės Energetikos ir ūkio departamento direktoriaus pareigas, vėliau dvejus metus dirbo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius