Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 21

Policija „ginkluojasi“ riedžiais

Sostinės policija sėda vis prie įvairesnių priemonių miesto tvarkai prižiūrėti – kitą vasarą policininkai mieste patruliuos ir 4 riedžiais. Per vasarą išbandę asmeninius transporterius, pareigūnai nusprendė juos išsinuomoti.
Pareigūnai nusprendė išnaudoti ir riedžius.
Pareigūnai nusprendė išnaudoti ir riedžius. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Transportas

Pareigūnų teigimu, patruliams riedžiai suteikia greičio pranašumą, iš aukščiau patogiau stebėti kontroliuojamą zoną, be to galima patruliuoti didesniame rajone.

„Įvertinę pranašumus, nusprendėme riedžius naudoti jau kitą vasarą, tam pritarė ir policijos departamentas“, – „15min“ sakė Vilniaus policijos Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

Policija riedžius ketina nuomotis, tai esą pigiau nei juos pirkti. Kol kas neaišku, kiek transporterių nuomai reikės lėšų – bus skelbiamas viešasis konkursas.

„Jei jau nuomosime, stengsimės, kad riedžiai be darbo nestovėtų. Jais patruliuos viešosios tvarkos tarnybos pareigūnai, galbūt ekologinė policija“, –  tikino V.Grašys.

Patrulius „ginkluotus“ transporteriais miestiečiai galės matyti sostinės centre, skveruose ir parkuose bei masinių renginių metu.

Statuso neturi

Riedžiai nėra įtraukti į Kelių eismo taisykles, todėl jiems netaikomi jokie specialūs saugos reikalavimai.

Jei jau nuomosime, stengsimės, kad riedžiai be darbo nestovėtų, – sakė V.Grašys.„Nors specialių saugumo reikalavimų jiems nėra, per kelerius metus dar neužfiksavome jokių avarijų ar incidentų su riedžiais“, – sakė V.Grašys.

„Transporteriai Lietuvoje prilyginami dviračiams“, – aiškino juos parduodančios ir nuomojančios bendrovės „Super Segway“ direktorius Vytautas Leonavičius.

Kaip ir dviračiai, riedžiai turi atšvaitus – atsispindinčias baltas juosteles ant ratų, baltą atšvaitą priekyje bei raudoną gale. Naudojantis transporteriu nebūtinas ir šalmas. Anot V.Leonavičiaus, kai kuriose valstybėse riedžius privalu registruoti, gauti numerius, tačiau Lietuvoje ir kaimyninėse valstybėse tokios tvarkos nėra. Norintieji išsinuomoti šią transporto priemonę, patys prisiima atsakomybę už saugumą, pageidaujantys gali gauti ir šalmus.

Prieš 3 metus pradėjus prekiauti riedžiais Lietuvoje, jų jau parduota apie 50. Įsigyti elektrinį riedį galima už 23–26 tūkst. Lt, valandos nuomos kaina 60-80 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius