Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 23

Policija ir toliau dirbs sustiprinto budrumo lygiu

Policijos vadovybė pirmadienį nusprendė, jog policija ir toliau dirbs padidinusi budrumą, reaguojant į išaugusią terorizmo grėsmę Europoje, BNS pranešė Policijos departamentas. Policija budrumo lygį padidino prieš pusantros savaitės po ginkluotų išpuolių Paryžiuje, kurių metu žuvo apie 130 žmonių.
Rytinis policijos reidas Vilniaus aplinkkelyje
Policija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo to laiko daugiau policininkų patruliuoja viešose vietose ir renka bei analizuoja informaciją, susijusią su terorizmu, sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Jo teigimu, sustiprintas policijos budrumo lygis Lietuvoje išliks, kol terorizmo grėsmė Europoje nesumažės.

„Viskas lieka kaip buvo, niekas nepasikeičia. (...) Greičiausiai, kol nesučiups pagrindinių su terorizmu siejamų“, – nurodė policijos atstovas.

Padidinus budrumo lygį Lietuvoje kai kuriems policijos pareigūnams buvo išduoti kariniai „Kalašnikov“ automatai. Tačiau pirmadienį policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pranešė, kad perskirsčius turimą ginkluotę šių automatų atsisakoma.

Tai paskelbta po kelių incidentų dėl „Kalašnikov“ automatų naudojimo, kuomet vienas pareigūnas, įtariama, netyčia peršovė benamiui koją, o kitu atveju policininkui neapdairiai palikus ginklą automobilyje, įtariamasis jį pagrobė ir paspruko.

Policininkai ir toliau bus ginkluoti kitais automatiniais ginklais ir pistoletais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius