Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 15

Policija: kelionės dokumentais pasirūpinkite iš anksto

Artėja vasara – atostogų ir kelionių metas. Visi gyventojai, ypač tie, kurie planuoja išvykas į užsienį, turėtų pasitikrinti, ar galioja turimi kelionės dokumentai (pasas, asmens tapatybės kortelė), taip pat iš anksto pasirūpinti vaikų kelionės dokumentais.
Pasas
Pasas / „Scanpix“ nuotr.

Nuo šių metų sausio 1 dienos gyventojai, ketinantys gauti ar pasikeisti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus, tai gali padaryti patogiausioje teritorinės policijos įstaigos Migracijos tarnyboje (nebūtinai ten, kur deklaruota gyvenamoji vieta). Gyventojai raginami tai padaryti kuo anksčiau, nelaukiant vasaros sezono, kai šiose tarnybose labai pagausėja lankytojų.

Policija primena, kad nors Lietuva yra Šengeno erdvės narė ir vykstant į kitą Šengeno erdvės valstybę nėra anksčiau įprastos pasienio patikros, keliaujantys Lietuvos Respublikos piliečiai privalo turėti galiojantį kelionės dokumentą. Lietuvos Respublikos pasas yra tinkamas kelionės dokumentas keliaujant į bet kurią užsienio valstybę (reikėtų tik pasidomėti, ar vykstant į konkrečią šalį reikia tos valstybės vizos).

Nemažai užsienio valstybių galiojančiu kelionės dokumentu pripažįsta ir Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortelę. Informaciją apie užsienio valstybes, kurios pripažįsta Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortelę tinkamu kelionės dokumentu, taip pat kitą informaciją, aktualią keliautojams, galima rasti tinklalapiuose www.migracija.lt, www.urm.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius