Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 31

Policija primena: nuo pirmadienio mažėja leistinas greitis automagistralėse ir greitkeliuose

Kelių policijos pareigūnai vairuotojams primena, kad nuo pirmadienio automagistralėse mažėja maksimalus leistinas greitis. Policija vairuotojams taip pat primena, kad būtina pasikeisti automobilių vasarines padangas.
Policininkas stebi eismą.
Policininkas stebi eismą. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma policijos pranešime, Kelių eismo taisyklėse nustatyta, kad nuo lapkričio 1 d. iki kovo 31 d. lengvaisiais automobiliais automagistralėse leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu, greitkeliuose – ne didesniu kaip 100 km/val. greičiu.

Nuo lapkričio 10 dienos (iki kovo 31 d.) draudžiama eksploatuoti automobilius, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3,5 t, su vasarinėmis padangomis.

Dygliuotas padangas leidžiama naudoti nuo lapkričio 1 d. iki balandžio 10 d. Naudojant tokias padangas būtina prisiklijuoti skiriamąjį ženklą, informuojantį apie tai.

Atkreiptinas dėmesys, kad lengvųjų automobilių žieminių padangų protektoriaus rašto gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 mm.

Be to, vairuotojai, norėdami išvengti nemalonumų kelyje, privalo nepamiršti iš anksto pasirūpinti savo transporto priemonės technine būkle: apšvietimo ir šviesos signalizacijos prietaisais, stiklo valytuvais, plovikliais, stabdžių sistema.

Kiekvienoje eisme dalyvaujančioje motorinėje transporto priemonėje, taip pat traktoriuje, savaeigėje mašinoje turi būti ryškiaspalvė liemenė su šviesą atspindinčiais elementais arba atšvaitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius