Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 20

Policija ruošiasi ketvirtadienį padėti išvežti D.Kedžio dukrą Laimutei Stankūnaitei

Ketvirtadienį Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters globėja Neringa Venckienė turėtų vežti mergaitę į pasimatymą su jos motina. Šiam įvykiui ruošiasi ir policija.
Protestuotojai prie Kedžių namo
Protestuotojai prie Kedžių namo / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šeštą parą besitęsiančią D.Kedžio tėvų namo apgultį Garliavoje policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas pavadino nenormalia.

Tačiau V.Telyčėnas užtikrino, kad jeigu D.Kedžio artimieji tikrai norės, policija darys viską, jog vaikas būtų išvežtas iš namo teritorijos į pasimatymą.

Trečiadienį  „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ Edmundas Jakilaitis komisaro pasiteiravo, kokia būtų geriausia išeitis iš dabartinės padėties.

Pasak komisaro V.Telyčėno, dabar svarbiausia, kad žmonės, susirinkę prie Venckų namų, suprastų, kokia iš tikrųjų yra policijos misija.

„Mes tikrai nevertiname teismo sprendimų. Yra teismo nutartis, kurią antstoliai privalo vykdyti, o policija privalo sudaryti sąlygas jiems tai padaryti. Kol kas žmonės, saugodami mergaitę, neleido į namą patekti antstoliui.Dabar svarbiausia, kad žmonės, susirinkę prie Venckų namų, suprastų, kokia iš tikrųjų yra policijos misija...

Jam prašant dienraštyje „Lietuvos rytas“ buvo išspausdintas teismo sprendimas, tad tikėtina, kad globėjai jau yra susipažinę su teismo nutartimi. Tokia yra antstolio veiklos tvarka.

Taigi šiandien (ketvirtadienį) specialiame vaiko apklausos kambaryje mergaitė turi būti perduota motinai“, – sakė komisaras.

Ar tai reiškia, kad antstolis nevažiuos į namus paimti vaiko, o buvusi globėja N.Venckienė turi pristatyti vaiką į specialią įstaigą?

„Mūsų pareigūnai buvo prie Venckų namo, kalbėjo su žmonėmis ir bandė aiškinti, kad policija tikrai nepuls į namą, neatiminės mergaitės ir niekur jos neveš. Todėl ar žmonės būtų prie namo Garliavoje, ar ne, policija elgtųsi taip pat“, – teigė V.Telyčėnas.

Komisaro teigimu ketvirtadienį globėja turėtų pristatyti mergaitę į nurodytą vietą ir nurodytu laiku. Policija padės išvažiuoti globėjai iš namo, jeigu ji to norės.

E.Jakilaitis taip pat paklausė, ar tiesa, kad  N.Venckienė oficialiai serga, turi gydytojo pažymą. Ar tai reiškia, kad vaiko perdavimas įvyks tik tada, kai ji pasveiks?

„Nežinau, serga ji ar ne. Bus sprendžiama vietoje. Jei ji nevažiuos, antstolis turėtų nuvykti į vietą, teisiškai fiksuoti šią situaciją ir po to ieškoti kitų vaiko perdavimo būdų“, – sakė komisaras V.Telyčėnas. 

TIESIOGINĖ TRANSLIACIJA iš Kedžių namų apylinkių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius