-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 02

Policija ruošiasi bausti protestų mitingų prie Kauno apygardos prokuratūros organizatorius

Antradienį Kauno miesto Centro policijos komisariate pradėtos trys administracinės bylos dėl penktadienį ir pirmadienį prie Kauno apygardos prokuratūros surengtų nesancionuotų protesto mitingų, kurių metu protesto akcijų dalyviai, reikšdami savo nuomonę, pažeidė viešąją tvarką ir kitų žmonių interesus bei teisę į garbę, orumą, sveikatą, gyvybę bei turtą.
Protesto akcija prie prokuratūros
Protesto akcija prie prokuratūros / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip informuoja Kauno apskrities VPK, protesto akcijų dalyviams teks atsakyti dėl susirinkimų ir kitų masinių renginių tvarkos pažeidimų (LR ATPK 188 7 str.), kas užtraukia baudą nuo 500 iki 5 000 litų arba administracinį areštą iki 30 parų; dėl miesto ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimų (LT ATPK 161 str. 161 straipsnis), kas užtraukia įspėjimą arba baudą iki 2 000 litų; ir dėl tėvų valdžios nepanaudojimo arba panaudojimo priešingai vaiko interesams (LR ATPK 181 str.), kas užtraukia įspėjimą tėvams.

Centro policijos nuovados pareigūnai rinks papildomus duomenis, ar pradėti tyrimą dėl vaikų sugiedoto valstybės himno turinio iškraipymo.

Pasak Kauno apskrities policijos viršininko Algirdo Kaminsko, Kauno policijos pareigūnai, mitingų metu užtikrinantys viešąją tvarką ir visuomenės saugumą, gerbia kauniečių norą viešai išsakyti savo problemas. Kauniečiai visada sugebėdavo tai padaryti kultūringai ir civilizuotai, elgtis kaip padorūs, įstatymus išmanantys, juos gerbiantys ir saugantys gyventojai.

Tačiau esą pastarųjų dienų įvykiai rodo, kad kartais ribos peržengiamos ir nuomonės reiškimas virsta viešosios tvarkos trikdymo akcija, o ne civilizuota pilietiškumo išraiška.

„Tokie veiksmai nėra toleruotini, todėl pažeidėjams teks atsakyti įstatymų nustatyta tvarka“, – teigia A.Kaminskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius