-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 21

Policija: saugiam eismui užtikrinti reikia griežtinti pėsčiųjų atsakomybę

Norint užtikrinti saugų eismą keliuose, būtina griežtinti pėsčiųjų atsakomybę, sako Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininkas Gintaras Aleksandravičius.
Užvakar Kauno gatvėse po automobilių ratais pateko net 4 per pėsčiųjų perėja ėję jaunuoliai.
Pėstieji / „15 minučių“/Eriko Ovčarenko nuotr.

„Lietuvoje reikėtų keisti Administracinės teisės pažeidimų kodeksą dėl pėsčiųjų atsakomybės. 20 litų už tai, kad naktį keliu eina gatvėje – neadekvatu“, – BNS ketvirtadienį sakė G.Aleksandravičius.

Vilniuje surengtoje tarptautinėje konferencijoje dėl saugumo keliuose dalyvaujantis tarnybos viršininkas sakė, kad tik eismo dalyvių kontrolė mažinant avaringumą yra nepakankama.  „Procesams valdyti reikalinga ne tik eismo dalyvių kontrolė. Kontrolė be politikų palaikymo, be kelių infrastruktūros gerinimo, be švietėjiškų priemonių, be socialinės reklamos nieko neduos“, – teigė G.Aleksandravičius.

Anot policijos atstovo, Lietuvoje, kaip ir kitose Europos šalyse, egzistuoja trys pagrindinės problemos, dėl kurių įvyksta nelaimių keliuose, – greitis, alkoholis ir narkotikai, saugos diržai. Be to, lietuviai dar neįsisąmonino, kad tamsiu paros matu reikia dėvėti atšvaitus.

„Lietuvos atveju paminėčiau pėsčiuosius, būtent tamsiu paros metu nematomi. Žinau, kad kai kurios Balkanų šalys turi problemų su gyvulių vadeliotojais“, – sakė Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininkas.

Ketvirtadienį Vilniuje vyksta tarptautinė konferencija „Policijos veiklos įtaka užtikrinant eismo saugumą“, kurios tikslas – pasidalinti patirtimi užtikrinant eismo saugumą ir aptarti saugaus eismo situaciją Lietuvoje ir Europoje.

Konferencijoje dalyvauja Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Slovėnijos Respublikų, Norvegijos kelių policijos atstovai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius